Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Karsai Dánie Búcsúlevele!FRISS!! Most jelentették be a felfoghatatlan hírt Karsai Dánielről.. 1 perce néma csend 🙏
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 03. (kedd)

Karsai Dánie Búcsúlevele!FRISS!! Most jelentették be a felfoghatatlan hírt Karsai Dánielről.. 1 perce néma csend 🙏

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 03

Újabb posztot tett közzé a Faceboook-oldalán szombat este Karsai Dániel, amelyben az élet hosszúságáról és tartalmáról írt:

„Ragadd meg a napot. Vagy 30 éve folyamatosan szembejön ez a gondolat – ma éppen Seneca-nál botlottam bele -, de valahogy sose tetszett. Először is, marha messze van, nem érem el. De mégha el is érném, rohadt forró, megégeti a kezem.

Filózófiai értelemben sem villanyoz fel. Élj úgy, mintha ez a napod lenne az utolsó. Hmm. Nézzük csak meg, mit is kell csinálni egy utolsó napon.El kell búcsúzni mindenkitől. Csalàd, barátok, munkatársak. Búcsúsz/x a feleségeddel, meg persze a szeretőddel (aki természetesen nincs.) Átadni az összes ügyet a kollégáknak. Aztán munkahelyi búcsúiszogatás. Búcsúbuli a haverokkal.

Újra kell olvasni az összes kedvenc könyvedet. Újra kell nézni az összes kedvenc filmedet (akkor is, ha a Sátántangó is közte van.) Újra kell hallgatnod az összes kedvenc számodat. Újra játszanod kell az összes kedvenc videó-játékoddal – ugye, Ákos? Még egyszer körbe kell biciklizned a Balatont. Ja, és…na, szóval ez így nem megy. Ez hajszásabb nap, mintha egy Big Four-nak dolgoznál.Ha megengedik, én kicsit mást javasolok.Élj úgy, mintha már csak kevés időd lenne hátra. Mondjuk egy év. Vagy egy hónap vagy egy évtized. Kinek mennyi az az idő, ami már motiválja arra, hogy a lényeges dolgokra koncentráljon. De nem olyan szoros határidő, ami folyamatos halálfélelmet okoz. A pànik ugyanis nem kedvez az alkotásnak. Nekem az ALS által felkínált maximum öt év pont ilyen motivàló időtáv.Az elmúlás gondolatával foglalkozni kell. Ez adja ugyanis azt a drámai keretet az életnek, amitől értelme lesz. Ha ezer évünk lenne átmenni a római jog szigorlaton, kevesen végeznék el a jogi kart. Én egyébként kevesebb unalmasabb dolgot tudok elképzelni az örök életnél.

Olyan legkésőbb tízezer év alatt az összes szóvicc elfogy, a világ összes nyelvén.Nem az a legfontosabb, hogy mennyit élünk, hanem az, hogy hogyan. Én a temetőkben sem azt írnám fel a sírkövekre, ki mennyit élt, hanem azt, hogy milyen jól. Ami még véletlenül sem azonos gondtalan élettel. Száz évet is lehet üresen hagyni és harminchárom év is lehet nagyon hasznos, ahogy azt az az izraeli csávó, hogy is hívják, ja megvan, Jézus Krisztus élete is jól példázza.Mindenkinek nagyon szép és értelmes hétvégét kívánok.”

Kapcsolódó cikkünk
-Most érkezett a hír Karsai Dánielről."Kisírt szemmel” –

Ezt meg akarta érni a gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász. Sikerült!

Karsai Dániel...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés