Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
😱 Káosz Budapesten: A Keleti után a Nyugati pályaudvar is összeomlott! Mi lesz a vasúti közlekedéssel? 🚆❌
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 26. (hétfő), 13:50

😱 Káosz Budapesten: A Keleti után a Nyugati pályaudvar is összeomlott! Mi lesz a vasúti közlekedéssel? 🚆❌

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 26

Újabb problémák a vasúti közlekedésben: Késések és járatkimaradások a Nyugati pályaudvarnál

A vasúti közlekedés újabb nehézségekkel néz szembe Budapesten, miután a Keleti pályaudvar közelében történt vasárnap esti kisiklás után hétfőn a Nyugati pályaudvarnál is jelentős problémák merültek fel. A Budapest-Cegléd vonalon pályahiba miatt 20-40 perces késésekre és rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra lehet számítani.

A MÁV közleménye szerint Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. Ez a forgalom jelentős torlódásához vezet, és a vonatok menetrendje is komolyan felborult.

Késések és járatkimaradások

A pályahiba miatt a Budapest-Cegléd vonalon közlekedő vonatok akár 20-40 perces késéssel is közlekedhetnek. Továbbá, az S50-es vonatok csak Monor és Kőbánya-Kispest között közlekednek, míg a Monorról 12:36-kor induló S50-es vonat (2765) teljesen kimarad a menetrendből. A késések csökkentése érdekében a Zuglón áthaladó vonatok átmenetileg mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg.

Fokozódó nyomás a vasúti hálózaton

Ezek az újabb problémák tovább növelik a nyomást a magyar vasúti közlekedési hálózaton, amely már eddig is komoly terhelés alatt állt a vasárnap esti Keleti pályaudvarnál történt baleset miatt. A Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklása következtében a Keleti pályaudvar gyakorlatilag bizonytalan időre bezárt, és a vonatok más állomásokra érkeznek, illetve onnan indulnak.

Műszaki mentés és a közlekedés helyreállítása

A Keleti pályaudvarnál zajló műszaki mentés hétfőn is folytatódik, miközben a Nyugati pályaudvarnál is próbálják helyreállítani a normál vasúti forgalmat. Az utasoknak mindkét helyszínen fokozott figyelmet kell fordítaniuk az aktuális forgalmi helyzetekre, és érdemes időben tájékozódniuk a várható késésekről és útvonalváltozásokról.

Hirdetés
[ ]

KIderült az igazság !Ezért siklott ki az InterCity vonat a Keleti előtt?

Vasárnap esti baleset: Mi történt?

Vasárnap este kisiklott a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, de az incidens miatt a Keleti pályaudvar forgalma teljesen megbénult. A vasúti pályaudvar nem tudott vonatokat fogadni vagy indítani, ami jelentős fennakadásokat okozott a fővárosi közlekedésben.

Továbbra is tart a műszaki mentés

A MÁV hétfő reggeli közleménye szerint a helyszínelés és a műszaki mentés még mindig folyamatban van. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a kisiklott kocsik visszaemelésén, hogy a vonatforgalom mielőbb helyreállhasson. Egyelőre azonban a Keleti pályaudvar továbbra sem indít és nem fogad vonatokat, ezért az érintett járatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak vissza.

Forgalmi változások és fennakadások

A baleset következtében több vasútvonalon jelentős forgalmi változásokra kell számítani. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek, míg a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon Rákosig utazhatnak az utasok. A Budapest-Pécs és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonatok Kelenföldről indulnak és oda érkeznek vissza. Az elővárosi és távolsági vonatok utasainak az M2-es és M4-es metróvonalakat, valamint több busz- és villamosjáratot kell igénybe venniük a Keleti pályaudvar és más budapesti állomások között​(

Mi lehetett az ok?

Bár a pontos okokat még vizsgálják, a kisiklás hátterében különböző tényezők állhatnak, mint például sínproblémák, váltóhibák, vagy akár emberi mulasztás. A helyszínelés befejezése és a műszaki vizsgálatok után derülhet ki, hogy mi vezetett a balesethez, amely ekkora fennakadást okozott a főváros közlekedésében.

Hirdetés

A vonatok kisiklásának több oka lehet, és ezek közül néhány lehetséges tényező hozzájárulhatott a vasárnapi Keleti pályaudvari InterCity balesethez:

  • Sínproblémák: A vasúti sínek hibái, mint például repedések, kopás vagy elmozdulás, gyakran vezethetnek kisiklásokhoz. Az időjárási hatások, például hőmérséklet-ingadozások, szintén károsíthatják a síneket, ami növeli a kisiklás kockázatát.
  • Váltóhibák: A váltók – amelyek a vonatokat egyik vágányról a másikra irányítják – meghibásodása gyakori oka a kisiklásoknak. Ha egy váltó nem megfelelően működik, a vonat kerekének pozíciója nem illeszkedik pontosan a sínhez, ami kisiklást okozhat.
  • Járműproblémák: A vonatok kerekének vagy futóművének hibái szintén kisiklást eredményezhetnek. Ha a kerekek nem megfelelően illeszkednek a sínhez, vagy mechanikai meghibásodás történik, az a vonat kisiklásához vezethet.
  • Sebesség túllépése: Ha a vonat a megengedett sebességnél gyorsabban halad egy adott szakaszon, különösen kanyarokban vagy váltóknál, az instabilitást okozhat, ami szintén kisiklást eredményezhet.
  • Emberi hiba: A vasúti személyzet tévedései, például a váltók nem megfelelő beállítása vagy a sebesség helytelen megválasztása, szintén közrejátszhatnak ilyen balesetekben.

Az eset pontos okainak megállapítása érdekében a vasúti szakemberek által végzett helyszíni vizsgálatok és az esemény előzményeinek elemzése szükséges

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés