Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ITT A HÍR, amire hónapok óta várunk!!! MÜLLER CECÍLIA ENYHÍTÉST JELENTETT BE!! >>>
Mindenegyben Blog - 2021. február 04. (csütörtök), 08:42

ITT A HÍR, amire hónapok óta várunk!!! MÜLLER CECÍLIA ENYHÍTÉST JELENTETT BE!! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 04

Müller Cecília enyhítést jelentett beMa elindul a legidősebbek vakcinázása, mindenki meg fogja kapni az információt, hogy a rendelőben vagy az oltóponton kapja-e meg az oltást. A tisztifőorvos bejelentette, hogy a csökkenő megbetegedések miatt újra elindulhatnak az egynapos ellátást igénylő beavatkozások.-írja a metropol..hu.

Február 4-én elkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosuk értesíti az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is.

Javasolt az idős embereknek a védőoltás?

Egyértelműen igen, hiszen az idős kor az egyik legnagyobb kockázat a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyására. Az elhunytak átlagéletkora 76 év. A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus okozta fertőzésekre is.

Hirdetés
[ ]

Pontosan kiket kezdenek el most oltani?

Február első hetében a védőoltásra postai úton vagy interneten regisztrált legidősebbeket kezdik el oltani. Minden háziorvos megkapta a praxisában eddig regisztrált legidősebbek listáját. A lista egyben egy prioritási rend is, a praxishoz tartozó legidősebbtől halad sorban életkor szerint és figyelembe veszi az oltandó idős ember dokumentált krónikus betegségeit is. Tehát az életkoruk és egészségi állapotuk alapján legveszélyeztetettebbek vannak a lista elején, a háziorvosnak velük kell kezdeni az oltást.

Ki értesíti az időseket?

A háziorvos a lista sorrendiségét követve értesíti a praxisához tartozó időseket, hogy ki és mikor számíthat az oltásra. A háziorvos dönt arról is, hogy az oltásra jelentkezett idős ember oltható vagy nem oltható (pl.: akut lázas betegség esetén későbbre kell halasztani a védőoltást).

Hány idős ember és hol kapja meg most az oltást?

Minden háziorvosnak (ez több mint 5 ezer praxist jelent) ki kell választani 6 főt a listáról, akiket kórházi oltóponton fognak oltani február 4-8. között. Oda vagy a háziorvos által megrendelt betegszállítóval jut el vagy a család is beviheti autóval.

Ezen felül 1080 háziorvosnak jut ezen a héten 1-1 db ampulla Moderna-vakcina. Egy ampullából 10 idős embert tud beoltani a háziorvos a rendelőben vagy az idős ember otthonában.

A február 4-8. közötti időszakban tehát nagyjából 30 ezer regisztrált idős embert oltanak be kórházi oltópontokon, és több mint 10 ezer idős embert a háziorvosok fognak beoltani.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés