Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ITT a bejelentés! Nem lesz tűzijáték augusztus 20-án
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 07. (szerda), 13:26

ITT a bejelentés! Nem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 07

Tűzijáték Nélkül Ünnepelnek

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere bejelentette, hogy az idei államalapítás ünnepén, augusztus 20-án nem lesz tűzijáték a városban. A döntés hátterében az állatvédők kérése áll, akik rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a tűzijátékok hangos robbanásai megijesztik az állatokat, különösen a kutyákat.

Az Állatvédők Kérése

A polgármester a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában kifejtette, hogy váltakozó években próbálnak mindkét oldalnak kedvezni. „Egyik évben a kutyásoknak kedvezünk, akik köztudottan tűzijáték-ellenesek, a következőben pedig a többségnek, akik szívesen néznék végig a látványosságot” – mondta Márki-Zay Péter.

A helyi Szent István Napok programjában idén nem szerepel a tűzijáték, ami megerősíti a polgármester döntését. Az állatvédők kérésének figyelembevételével a városvezetés célja, hogy megóvják a házi kedvenceket a stressztől és a félelemtől, amit a tűzijátékok okoznak.

Idén nem lesz tűzijáték. Több éve már azt vezettük be, hogy az állatvédők és a tűzijátékot kedvelők között egyik évben egyik csoportnak, a másik évben pedig a másiknak kedvezünk. Azt is figyelembe kell venni, hogy jóval többen vannak, akiket érdekel a tűzijáték és szeretik. Semmilyen más produkció nem visz ki annyi embert a Kossuth térre, mint a tűzijáték. A másik oldalon egy kisebb, de annál hangosabb csoport, az állatvédők találhatók, akiknek mindig probléma a tűzijáték és kevésbé hangos, kevésbé látványos ünneplést javasolnak augusztus 20-ra. Idén nekik kedvezünk – nyilatkozta a polgármester.

Váltakozó Ünneplési Módok

Márki-Zay Péter a Délmagyarnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a város vezetése igyekszik mindenki igényeit figyelembe venni. A tűzijáték elmaradása azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne másféle ünnepi program. A város különféle kulturális és közösségi eseményekkel készül az államalapítás ünnepére, hogy mindenki találjon kedvére való elfoglaltságot.

A döntés megosztotta a közvéleményt, de sokan üdvözlik az állatbarát megközelítést. Az ünneplés csendesebb formája lehetőséget ad arra is, hogy új hagyományokat teremtsenek, amelyek minden lakos számára elfogadhatóak és élvezetesek.

Hirdetés

Márki-Zay Péter bejelentése ismét rávilágított arra, hogy a közösség érdekei sokféleséget mutatnak, és a vezetőknek nehéz feladata van a különböző igények összehangolásában. Az idei csendes ünneplés azonban egy lépés afelé, hogy egyensúlyt teremtsenek a hagyományok és az állatok védelme között.

Források: Délmagyar, MTI/Hegedüs Róbert

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés