Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ilyen lesz a magyar EURÓ. Ilyen szépet, még soha nem láttál!
Mindenegyben Blog - 2023. október 05. (csütörtök), 09:25

Ilyen lesz a magyar EURÓ. Ilyen szépet, még soha nem láttál! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 okt 05

Magyarország 2024 végére teljesítheti az euró bevezetéséhez szükséges maastrichti kritériumokat – jelentette ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 53. küldöttgyűlésén, írja az MTI.

Kovács „A világ- és a magyar gazdaság államháztartás pozíciói és kilátásai 2023 tavaszán” címmel megtartott előadásában arról beszélt, hogy a fogyasztói árindex februárban 25,4 százalékos volt, de 2024 nyarára 3 százalék körülire eshet, miközben az államadósság jóval 70 százalék alá csökken jövő év végére, és az államháztartási hiány is 2,9 százalék körül alakulhat.

Hirdetés
[ ]

Kiemelte, hogy az előrejelzések szerint a magyar GDP idén 1 százalék körüli, jövőre már 3,5-4 százalék közötti növekedést mutathat, míg az év végére 10 százalék alá csökkenő infláció mellett 2024-ben sokkal jobb inflációs környezet várható.

Az elnök megemlítette, hogy Magyarország az egy főre jutó GDP alapján jelenleg az uniós rangsor alsó harmadának elején áll, 2029-re viszont felléphet a középmezőnybe.

Mesterszakos diplomamunkájaként gondolta át, milyen lehetne a magyar euró a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatója, Bernát Barbara.

Ebből született meg az itt látható a lenyűgöző eurósorozat-terv. A bankjegyek egyik oldalán Európában őshonos állatok, másikon pedig az állatokhoz köthető növények láthatóak. Ezzel a végzős egyetemista szakított a kommersz híres épületes-híres emberes pénznyomási szokásokkal. Vagyis, ha amikor bevezetik a magyar eurót, mindenképp érdemes lesz kikérni az akkorra remélhetőleg már komoly sikereket elért művésznő tanácsát designügyben.Van itt minden: fürge gyík, kerti pele, dolmányos varjú, vörös róka és európai őz. És persze az állatokat sosem jó, ha kiszakítjuk természetes környezetükből – így került az általuk kedvelt növényvilág a bankjegyek másik oldalára. Fű, madárberkenye, platán, erdei pajzsika és kocsányos tölgy, hogy a kedvenceink ne érezzék magukat természetellenesen.

10 eurós: Kerti pele (Eliomys quercinus) és Madárberkenye (Sorbus aucuparia)

100 eurós: Európai őz (Capreolus capreolus) és kocsányos tölgy (Quercus robur)

A sorozat a magyar oldalakon túl kikerült a Behance-re is, innen pedig jobb esetben egyenes út vezet a világhírig.„Csak a szükségszerű vizuális elemeit szerettem volna megtartani a bankjegyeknek” – írta a művész. „Kihagytam az alkotás szempontjából lényegtelen biztonsági részleteket, hogy tiszta képet kaphassak. Az állatokat és növényeket hangsúlyoztam ki, a tipográfia és a védjegyek másodlagosak a pénzeimen.”

Hirdetés
Akit a bankjegyek elkészítésének további technikai részletei is érdekelnek, Bernát Behance-oldalán részletes beszámolót találhat. További munkákhoz és egyéb információkhoz pedig a fiatal alkotó  lehet eljutni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Hoppá! Új szerepben tért vissza Novák Katalin, sosem gondolnád, milyen feladatot lát majd el

Hoppá! Új szerepben tért vissza Novák Katalin, sosem gondolnád, milyen feladatot lát majd...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés