Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Igazuk lett akik féltek! Itt a készpénzfizetési limit, amit bevezetnek!
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 01. (vasárnap), 14:40

Igazuk lett akik féltek! Itt a készpénzfizetési limit, amit bevezetnek!

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 01

Jelentős lépés az EU-ban: Készpénzfizetési határ bevezetése

Az Európai Unió újabb szigorításokat vezet be a pénzmosás elleni küzdelem jegyében, amelynek részeként 4 millió forintos (10.000 euró) készpénzes tranzakciós felső határt állapítottak meg. Ez azt jelenti, hogy az ennél nagyobb összegű tranzakciókat, például autóvásárlást, ingatlanügyleteket vagy befektetési arany vásárlását, kizárólag átutalással vagy más elektronikus úton lehet majd teljesíteni.

Az intézkedést a tavaly decemberben létrehozott Anti-Money Laundering Authority (AMLA) kezdeményezte, amelynek célja a pénzügyi rendszer átláthatóságának növelése és a gazdasági bűnözés elleni fellépés hatékonyabbá tétele. Az új szabályozás különösen fontos lépés a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni harcban.

Hogyan érinti ez a magyarokat?

Magyarországon jelenleg még korlátlanul lehet készpénzben vásárolni nagy értékű tárgyakat, de az új EU-s szabályozás várhatóan 2025 közepétől ezt a gyakorlatot jelentősen szigorítja. A 4 millió forintos készpénzfizetési határ bevezetése azt jelenti, hogy az érintett tranzakciókat kizárólag elektronikus úton lehet majd lebonyolítani.

Az AMLA szerepe és hatásköre

Az AMLA központja Frankfurtban lesz, és 2025 közepétől kezdve közvetlenül felügyeli majd az Unión belüli pénzmozgások egy részét, beleértve a kriptotőzsdéket és a bankközi átutalásokat. Bár a nyomozati jogkörök továbbra is a tagállamok hatáskörében maradnak, az AMLA szorosan figyelemmel kíséri majd a nagybankok és a kriptotőzsdék tevékenységét.

Mi várható a jövőben?

A szabályozás részletei még finomításra szorulnak, de az már biztos, hogy az EU szigorúbban lép fel a pénzmosás ellen. Az új szabályok hosszú távon növelhetik a pénzügyi rendszer átláthatóságát és biztonságát, csökkentve a pénzügyi bűnözés kockázatát, és tisztább pénzügyi környezetet teremtve az EU-ban.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés