Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Időközi választás lehet: Tarlós István a ciklusa közepén lemondhat
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 10. (kedd), 12:34

Időközi választás lehet: Tarlós István a ciklusa közepén lemondhat

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 10

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Tarlós István idén 71 éves, ami azt jelenti ha most megválasztják, akkor az új ciklus végére, tehát 2024-re már 76 éves lesz. Így nem kizárható, hogy a Fidesz most csak egy trükköt mutat be és Tarlós nem tölti ki a teljes hivatali idejét.

Tarlós a ciklusa végén közelebb lesz a 80-hoz, mint a 70-hez, tehát pont túl van azon a koron, amikor már az utódlás a főkérdés és nem a folytatás. Nyilván ezt a Fideszbe is tudják, ám most nem kizárható, hogy a budapesti városházán mutatják majd be a jól bevált trükköt: necces településeken nem a rendes választásokon hajtják végre az utódlást, hanem egy időközi választáson.

Hirdetés
[ ]

A rendes önkormányzati választáson -köztudott tény- hogy egy hivatalban lévő polgármester mindig 5-7 százalék előnnyel indul a kihívóival szemben, aki húzza a többi jelöltet is: a kerületi polgármestereket és a képviselőket is.  Ezzel többséget is varázsol a testületbe.

Azonban egy időközi főpolgármester választáson, inkább abba az irányba szavaznak szívesen, akik a többséget adják (ha már elkezdték fejezzék be- logika miatt). Ugyanis az nem egy teljes szavazás, akkor nem szavaznak a polgármesterekről és a képviselőkről sem.

Így logikus, hogy Fideszék nem a normál választásokon cserélik le a jelöltjeiket a necces településeken.

Tehát a trükk lényege lefordítva: a 71 éves Tarlóst azért indítják el most újra, mert hivatalban van, így 5-7 százalék előnnyel indul, mint ha más valakit indítana a Fidesz. Ráadásul ez az 5-7 százalék előny lecsapódik a kerületi polgármestereknél is, így könnyebb többséget csinálni a fővárosi közgyűlésbe is.

Hirdetés

Ha nyer nem kizárható, hogy a ciklus közepén tehát lemond és időközi választások lesznek a fővárosban. Ám azon az időközin nem választanak új polgármestereket minden kerületben (mint írtuk már), így a többség a Fidesznél lesz és ez megint az ő jelöltjüknek kedvez, aki a következő rendes választáson, már hivatalban lévő jelölt lesz, tehát megint neki fog kedvezni a választási matek.

Ráadásul a zuhanyhíradóban már kering is egy név, akit Tarlós utódjául rebesgetnek. Ez nem más, mint Kocsis Máté. No lám, pont Kocsis Máté volt a fenti trükk kitalálója, ugyanis 2009-ben, a normál választások előtt egy évvel,  egy időközi választáson lett alpolgármesterből polgármester. S simán hozta is utána a normál választáson 2010-ben a kerületet Kocsis.

Majd a trükköt 2018-ban újra bemutatták, amikor a parlamenti választáson Kocsis lépett le az országgyűlésbe így lemondott a polgármesteri székéről, bár a VIII. kerületben elég nagy baloldali többség volt, de mivel a választók inkább a többséget adó irányba szavaznak simán megoldotta a cserét a Fidesz és így lett újra fideszes polgármestere a kerületnek.

Ez alapján szinte borítékolható, hogy Tarlós nem fogja kitölteni a teljes ciklusát ha nyer és igazából Kocsis Máténak készíti elő a terepet, hogy beülhessen a főpolgármesteri székbe, annak a Kocsis Máténak, akinek polgármestersége alatt az egyik legdurvább drogtanya lett a nyolcbol…

Ez persze nem más, mint a választók csúnya becsapása.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés