Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hoppá! 2 hónap után itt a válasz! ŐK hozták be a koronavírust Magyarországra! >>>
Mindenegyben Blog - 2020. május 12. (kedd), 12:48

Hoppá! 2 hónap után itt a válasz! ŐK hozták be a koronavírust Magyarországra! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 12

A pécsi virológusok azt vizsgálták, hogy a korlátozó intézkedések bevezetésekor honnan származtak a vírusok és hogy mennyire aktívan terjedtek ebben az időszakban.

„Ehhez a vírusgenomok szekvenálása után bonyolult genetikai elemzésekhez kellett nyúlnunk. Kiváló szakmai hálózat állt össze az országban, így több mint öt hazai kutatóműhely tudósainak hála most választ kaphatunk” – írja a Virológia Pécs a Facebookon.

Hirdetés
[ ]

Hoppá! 2 hónap után itt a válasz! ŐK hozták be a koronavírust Magyarországra! >>>

Elkészült az első magyar genomikai járványelemzés

Megvizsgáltuk, hogy a járvány első hónapjának végén, közvetlenül a korlátozó intézkedések bevezetésekor mi zajlott az országban. Honnan származtak a hazánkban lévő vírusok és mennyire aktívan terjedtek belföldön?

Ehhez a vírusgenomok szekvenálása után bonyolult genetikai elemzésekhez kellet nyúlnunk. Kiváló szakmai hálózat állt össze az országban, így több mint öt hazai kutatóműhely tudósainak hála most választ kaphatunk.

A mellékelt ábrákat hálózati-alapú és evolúciós filogenetikai megközelítéssel készítettük és ezek az ábrák kiválóan alátámasztják a további mondanivalót.

Ami tisztán látszik mindkét elemzésből: Többszörös, főként európai eredetű és párhuzamos behurcolások történtek. Ez azt jelenti, hogy a pán-európai lezárási hullám hatására viszonylag szűk időintervallumban tértek haza az emberek, akikkel együtt, több forrásból a vírus is megérkezett. Ez nem jelenti, hogy előtte nem történt már meg, ám a mi általunk vizsgált időperiódusban ezen forgatókönyv mentén zajlott. Feltárhatóak ugyanakkor más kontinensről származó vírusok is, ezek eredete vagyKínára vagy az USA területére vezethető vissza.

Fontos megjegyezni, hogy ez a jelenleg ismert genomikai adathalmaz alapján felvázolható legvalószínűbb kép.

Itthon a korlátozó intézkedések kezdetekor már leírható helyi terjedési láncolatokat láthatunk, március közepén az ország több pontján is látszanak helyi fertőzések.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés