Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Holnap érkezik az emelt összegű nyugdíj: végül ennyi lesz
Mindenegyben Blog - 2023. november 09. (csütörtök), 16:56

Holnap érkezik az emelt összegű nyugdíj: végül ennyi lesz

Hirdetés
Hirdetés
2023 nov 09

A nyugdíjasok átlagosan 80 ezer forinttal többet kapnak a péntektől érkező nyugdíjpótlékkal. A Magyar Államkincstár novemberben és decemberben már az emelt összegű nyugdíjakat utalja át. Varga Mihály pénzügyminiszter megerősítette, hogy a kormány 2010 óta betartja az ígéretét, és megőrzi a nyugdíjak értékét. A kormány célkitűzése nemcsak teljesült, hanem felülmúlta azt: a nyugdíjak értéke a múlt évtizedben kétszeresére nőtt, vásárlóerejük pedig 20 százalékkal emelkedett. A miniszter kiemelte, hogy a kitört háború és az energiaválság miatt idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, és novemberben további 3,5 százalékpontos emelés következik. Ez az év végi kiegészítés átlagosan 84 916 forint plusz jövedelmet jelent a nyugdíjasoknak.

A november 10-től érvényesített 3,5 százalékos nyugdíjemelés a 210.700 forintos átlagnyugdíjat havi 6532 forinttal emeli, így az új összeg 217 ezer forintra nő. A következő év januárjában várható 6 százalékos emelés után az átlagnyugdíj megközelíti a 230 ezer forintot. Februárban pedig a havi nyugdíj és a 13. havi nyugdíj együttes összege majdnem 460 ezer forintot tesz ki.

Hirdetés
[ ]

Jövőre, amennyiben a gazdasági növekedés a várt 4,1 százalékot eléri, a nyugdíjasok novemberi nyugdíjprémiumra is számíthatnak, ami a legmagasabb GDP-növekedés esetén akár 12 ezer forint is lehet.

Elemzők szerint a nyugdíjkiegészítés nem csupán az idősekre van pozitív hatással, hanem az egész gazdaságra is. Az extra pénz hozzájárul a fogyasztás növekedéséhez, hiszen az idősek hajlamosak a kapott plusz juttatást költésre fordítani, ezzel is támogatva a gazdasági aktivitást. A szakértők várakozásai szerint a negyedik negyedévben már a gazdasági bővülés jelei mutatkozhatnak.

A nyugdíjasok számláin pénteken írták jóvá azt a nyugdíj-kiegészítést, ami az alacsonyabbra tervezett, ám ténylegesen magasabb infláció különbözete miatt járt számukra. Még a hét elején érintetteket kaptunk lencse- és mikrofonvégre, és arról érdeklődtünk, van-e már helye ennek az összegnek, illetve megfelelőnek tartják-e azt a rendszert, hogy az év közbeni áremelkedéseket csak az év utolsó előtti hónapjában kompenzálják számukra. Videó.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés