Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hihetetlen de igaz! 24 HÉTRE visszamenőleg kaphatnak pénzt MAGYAROK SZÁZEZREI! EZ a K04-es nyomtatvány kell hozzá! Akár 200 ezer forintnál is több pénz járhat! Részletek itt >>>
Mindenegyben Blog - 2020. május 12. (kedd), 21:15

Hihetetlen de igaz! 24 HÉTRE visszamenőleg kaphatnak pénzt MAGYAROK SZÁZEZREI! EZ a K04-es nyomtatvány kell hozzá! Akár 200 ezer forintnál is több pénz járhat! Részletek itt >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 12

Rokkantsági nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás 2020! Figyeljetek, mert 6 hónapra visszamenőleg kaphattok pénzt! Akár 200 ezer forintnál is több pénz járhat! Részletek itt >>>

A rokkantsági járadék mellett a megváltozott munkaképességű személyeknek nyújtott társadalombiztosítási ellátások a rokkantsági ellátás, mely korábban rokkantsági nyugdíj elnevezéssel volt megállapítva és folyósítva. 2012 után már rokkantsági ellátás vagy rehabilitációs ellátás néven folyósítanak a jogosult egészségügyi állapotának megfelelően. 2018-ban a rokkantsági járadék szabályai lényegesen nem megváltoztak.

Hirdetés
[ ]

Korábban rokkantsági nyugdíj volt a neve annak az ellátásnak, ami ma már rokkantsági ellátás, vagy rehabilitációs ellátás attól függően, hogy valaki rehabilitálható, vagyis állapota javulhat, és újra munkába állhat vagy sem. A rokkantsági ellátásokról külön cikkben írunk bővebben, itt csak néhány különbségre akarunk rámutatni.

Rokkantsági járadékra az lesz jogosult, aki 25. éves kora előtt szenved olyan mértékű egészségkárosodást, ami eléri a 70%-os mértéket.A rokkant ellátásoknál nincs ilyen életkori megkötés. A rokkantsági ellátásoknál kategóriánként, rokkantsági fokoknak megfelelően van meghatározva besorolás.

A rokkantsági járadékot leghamarabb a 18. életév betöltésének hónapja 1. napjától állapítják meg. Visszamenőleg pedig az igény benyújtását megelőző 6. hónap első napjától állapítják meg.

A jogszabály szövege szerint a rokkantsági járadék havi összege 2016. január 1-jétől 34 475 forint, ami rendkívül alacsony összeg volt. 2017. január 1-től 35.025.-Ft -ra változtatták meg a rokkantsági járadék havi összegét.

A rokkantsági járadékosoknak az utazási kedvezmény is jár, amit a helyi közlekedésben bérletre vehet igénybe. További feltétel, hogy se nyugdíjat, se baleseti nyugdíjat, sem más olyan ellátást nem folyósítottak, amit a megváltozott munkaképesség miatt nyújtanak. Viszont nem akadálya a rokkantsági járadéknak az, ha a jogosult fogyatékossági támogatást kap, illetve utána családi pótlékot folyósítanak, de akár munkaviszonyt is létesíthet vagy más kereső tevékenységetisfolytathat. A rokkantsági ellátásban részesülő is folytathat kereső tevékenységet, viszont a heti 20 óránál nem lehet hosszabb idejű.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés