Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hiába várták haza a 11 éves Robikát a szülei: EZÉRT nem mert hazamenni
Mindenegyben Blog - 2024. június 24. (hétfő), 06:45

Hiába várták haza a 11 éves Robikát a szülei: EZÉRT nem mert hazamenni

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 24


Hamarosan elkezdődik a vakáció, ami azt is jelenti, hogy a gyerekek kézhez kapják az év végi bizonyítványaikat.

A tanév ezen a héten ér véget, és mielőtt kezdetét veszi a nyári szünet, kiosztják a bizonyítványokat is. Sajnos ez minden évben magában hordozza annak kockázatát, hogy a rossz jegyeket kapó diákok félnek megmutatni azokat a szüleiknek, ezért inkább elcsatangolnak vagy megszöknek. Például a 11 éves Robikát tavaly hiába várták a szülei.

Hirdetés
[ ]

"Elmentünk az iskolához, de már elmentek az osztálytársai. Felhívtuk a barátait, de senki sem tudott róla semmit. Már éppen a rendőrséghez fordultunk volna, amikor a nagymamája telefonált, hogy a kapuja előtt sírdogál a fiunk" – mesélte az édesanya.

Bár ez a történet szerencsésen végződött, előfordul, hogy a gyerekek napokig kóborolnak, miközben sok veszély leselkedik rájuk, és van, amikor elő sem kerülnek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya ezért indította a „Merjen hazamenni, merje hazavinni” kampányt, melyben a szülőket és pedagógusokat is arra kérik, hogy figyeljenek a tanulmányi eredményeik miatt szorongó diákokra. Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna alezredes néhány hasznos tanáccsal is szolgált:

Beszélgessünk sokat és mindenről
Ne csak az iskoláról és a jegyekről, hanem mindenről beszélgessünk minél többet! Szülőként szánjunk időt a beszélgetésre, derítsük ki, mi foglalkoztatja a gyermekünket, milyen érzések, gondolatok kavarognak benne, és tegyük mindezt őszinte érdeklődéssel – magyarázza az alezredes.

Alakítsunk ki bizalmi viszonyt
Törekedjünk arra, hogy gyermekünk érezze, bármi is történjék, otthon mindig meghallgatják, szeretik és hazavárják. Alakítsunk ki egy olyan bizalmi kapcsolatot, hogy gyermekünk bátran el merje mondani a problémáit, és együtt keressünk megoldást rájuk. Például rossz jegyek esetén lehetőség van korrepetálásra, és rengeteg online gyakorló anyag is elérhető.

Nézzük át a jegyeit
Még a bizonyítványosztás előtt üljünk le a gyerekkel, és nyugodt körülmények között nézzük át a jegyeit. Ezzel megelőzhetjük a szorongást, hogy ne érezzen félelmet hazamenni, ha rosszabbak a jegyei. Meséljünk neki saját gyerekkori tapasztalatainkról, és mondjuk el, hogy mi is féltünk a szüleink reakciójától, de eszünkbe sem jutott megszökni.

Szükség lehet tanári és külső segítségre is
Jó, ha szülőként beszélgetünk a tanárral is a gyerekünkről és a viselkedéséről. A pedagógusnak is fontos beszélgetnie a gyerekkel, ha a jegyei romlottak, de ezt sose a többi diák előtt tegye – teszi hozzá Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna. Ha szükséges, kérjünk pszichológus segítségét!

Menjünk el érte az iskolába
Ha romlottak a gyerekünk jegyei az idei évben, akkor a bizonyítványosztás napján, de akár már előtte is pár nappal, kivételesen menjünk el érte az iskolába. Jobb félni, mint megijedni.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés