Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas botrány!Sajnos vereséget szenvedett Luca - Iman Heliftől .Ne legyél szomrú nagyon büszkék vagyunk rád Luca
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 03. (szombat), 15:52

Hatalmas botrány!Sajnos vereséget szenvedett Luca - Iman Heliftől .Ne legyél szomrú nagyon büszkék vagyunk rád Luca

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 03

Hatalmas botrány az olimpián: Sajnos kikapott Hámori Luca Imane Heliftől

A párizsi olimpia ökölvívó mérkőzései során hatalmas botrány robbant ki, amikor Hámori Luca vereséget szenvedett az algériai Imane Helif ellen. Az ügy nem csupán a sportolók teljesítménye miatt került a figyelem középpontjába, hanem azért is, mert Helif férfiként versenyez a nők között, ami komoly vitákat és felháborodást váltott ki a sportvilágban.

Hirdetés
[ ]

Helif részvétele az olimpián már a kezdetekkor botrányos volt, mivel a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) nem engedte indulni a tavalyi női világbajnokságon magas tesztoszteronszintje és XY-kromoszómája miatt. Azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) saját hatáskörébe vonta az olimpiai ökölvívótorna lebonyolítását, és zöld utat adott Helif indulásának.

A mérkőzés során Hámori Luca mindent megtett a győzelemért, de végül alulmaradt Helif ellen. Az IBA, amely továbbra is ellenzi Helif részvételét, már korábban is kompenzálta a versenyzőket, akik elveszítették a mérkőzéseiket ellene. Angela Carini, aki 46 másodperc alatt veszített Helif ellen, 50 000 dolláros pénzjutalmat kapott az IBA-tól, és valószínűleg Hámori Luca is hasonló kompenzációban részesül.

Umar Kremlev, az IBA elnöke, szintén kifejezte nemtetszését a NOB döntésével kapcsolatban. „Nem tudtam nézni Angela könnyeit. Nem vagyok közömbös az ilyen helyzetek iránt, és minden versenyzőt megvédünk. Nem értem, miért ölik meg a női bokszot… Csak arra jogosult sportolóknak lenne szabad a ringbe lépniük, a biztonság végett is” – nyilatkozta Kremlev.

Hámori Luca veresége és a mérkőzés körüli botrány tovább fokozta a vitát a nemek közötti esélyegyenlőség kérdésében a sportban. Az eset rámutatott arra, hogy szükség van a szabályok és irányelvek újragondolására annak érdekében, hogy minden versenyző számára egyenlő feltételeket biztosítsanak.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés