Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hat ember meghalt a Budapestre tartó vonaton - Brutális baleset történt! 🙏🙏
Mindenegyben Blog - 2024. június 28. (péntek), 06:37

Hat ember meghalt a Budapestre tartó vonaton - Brutális baleset történt! 🙏🙏

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 28

Tragikus baleset: Vonat ütközött busszal, többen meghaltak – Videó a helyszínről

Súlyos baleset történt csütörtök délután Szlovákia déli részén, Érsekújvár közelében, ahol egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött egy autóbusszal. Az ütközés következtében öt ember vesztette életét és öten megsebesültek – tájékoztatott a helyi mentőszolgálat.

A Szerencsétlenség Körülményei

A baleset délután 5 órakor történt egy sorompós, fényjelzéssel ellátott vasúti átkelőnél. Az ütközés következtében a busz kettészakadt, az út szélére sodródott, felborult és kigyulladt. A vonat mozdonya is lángra kapott. A helyszínre számos mentőegység érkezett autókkal és helikopterekkel.

Hirdetés
[ ]

Mentési Munkálatok

A vonat utasait sikeresen kimenekítették, és az utat lezárták. A sérültek ellátása azonban nehézségekbe ütközik, mivel az előző napi özönvízszerű esőzések miatt be kellett zárni az érsekújvári kórházat.

Helyszíni Jelentés és Videó

Egy helyszínen tartózkodó személy videót osztott meg közösségi oldalán, amelyen látható, hogy a vonat mozdonya sűrű füsttel ég. A jelenlegi információk szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek, és a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője.

A helyszínre több mentőautó és három mentőhelikopter érkezett. Egy sérültet, egy idős nőt, a pozsonyi Kramáre kórházba szállítottak mellkasi sérülésekkel súlyos állapotban. A sérültek ellátása azonban nem egyszerű feladat, hiszen a tegnapi, özönvízszerű esőzések miatt ideiglenesen be kellett zárni az érsekújvári kórházat – melyben nem működnek a liftek.  A JOJ televízió információi szerint sérülteket a lévai, galántai, nyitrai és komáromi kórházakba is szállítottak. A jelenlegi információk szerint a balesetben egy magyar állampolgár sem sérült vagy halt meg.

A Nové Zámky - Kolta vonal buszbalesetének idején a buszon nyolc utas és a sofőr ült. Körülbelül 200-an utaztak az EB nemzetközi vonaton Prágából Budapestre. A vonat utasai közül senki sem sérült meg a balesetben. Az ütközés után a busz kettészakadt, a motor kigyulladt. Elsőként az újzsámi tűzoltók érkeztek a balesethez, majd csatlakoztak hozzájuk mások is. A helyszínre 30 tűzoltó vonult ki. "Először is elsősegélynyújtást adtunk, csak a nagyfeszültség lekapcsolása után kezdhettük meg a tűzoltó munkákat. Ezt követően öt elszenesedett holttestet fedeztek fel" - mondta a Nyitrai Tűzoltó- és Mentőszolgálat Regionális Igazgatóságának igazgatója, Vojtech. Valkovič.

A baleset helyszínén minden bizonyíték beszerzése még folyamatban van, jelen van a közúti közlekedési osztály szakértője és egy nyomozócsoport is. Kutyás kinológusok kutatják a baleset környékét. „Biztosak akarunk lenni abban, hogy nincs más olyan személy a helyszínen, aki részese lehetett volna a balesetnek” – mondta a miniszter. A miniszter nem erősítette meg azt az információt, hogy a baleset oka a térséget szerdán (6. 26.) sújtó vihar utáni jelzések meghibásodása lehetett. "Ebben a szakaszban még korai azt mondani, hogy az emberi tényező vagy a technológia kudarcot vallott-e. Mindent megteszünk, hogy kivizsgáljuk ezt a tragikus balesetet" - mondta Šutaj Eštok.

Szoros Kapcsolattartás

Paczolay Máté, a pozsonyi magyar nagykövetség szóvivője elmondta, hogy folyamatos kapcsolatban vannak a szlovák hatóságokkal, és szorosan nyomon követik az eseményeket.

Hirdetés

A tragikus baleset mindenkit megrendített, és a mentési munkálatok még mindig zajlanak.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés