Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hasi puffadás: Így lehet megszüntetni az orvos tudomány nélkül
Mindenegyben Blog - 2018. július 23. (hétfő), 17:26

Hasi puffadás: Így lehet megszüntetni az orvos tudomány nélkül (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 júl 23

A puffadás már olyan sok embert érint, hogy fellépése rég nem szokatlan dolog, mégis kínos és kellemetlen tud lenni. Fő kiváltója a nem megfelelő táplálkozás, így bizonyos étkezési szabályok betartása és speciális fűszerek alkalmazása a legtöbb esetben az úgynevezett flatulencia (felfúvódás) tartós megszűnéséhez vezet.

1. Az étrend átállítása

Hirdetés
[ ]

Kerüljük a rengeteg élelmiszeradalékot és értéktelen összetevőt tartalmazó késztermékeket. A fagyasztott és cukrozott termékek is megterhelik az amúgy is érzékeny emésztőrendszert. Figyeljük meg, hogy például egyes gabonafélékre és/vagy tejtermékekre, vagy éppen gyümölcsökre reagálunk-e fokozott felfúvódással, így kizárhatjuk az élelmiszerintoleranciát. Összességében részesítsük előnyben a tápanyagokban gazdag bázikus étrendet.

 

2. Az élelmiszerek helyes kombinálása

Nem arról van szó, hogy az állítólagos gázképzőket – de alapjában véve egészséges élelmiszereket, mint pl. a bab, káposztafélék, hagyma, alma, szilva, cseresznye stb. – kerüljük. Sokkal fontosabb – legalábbis a puffadásra hajlamos emésztőrendszernek –, hogy vegyünk figyelembe bizonyos kombinációs szabályokat. Ekkor ugyanis a nevezett élelmiszerek anélkül fogyaszthatók, hogy felfúvódást okoznának. A táplálékot csak akkor tudjuk helyesen és probléma nélkül megemészteni, ha a helyes sorrendben fogyasztjuk azokat. A megfelelő sorrendet az egyes élelmiszerek emésztési ideje adja. Az étkezéseket először a gyorsan megemészthető táplálékkal kezdjük (pl. gyümölcs), míg a nehezen emészthető ételek maradjanak utoljára (pl. hús).

3. Helyes elkészítési mód

A „kritikus” élelmiszerek elkészítésénél használjunk puffadást gátló fűszereket. A lencséhez pl. a római kömény illik, a kenyértésztába pedig tehetünk édesköményt, ánizst, koriandert. Ha száraz hüvelyeseket főzünk, a főzővizet öntsük le róla, mert abban különösen sok puffasztó hatóanyag található.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés