Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Győzike is kap a művészeknek járó szociális támogatásból..Csepp a tengerbe
Mindenegyben Blog - 2020. május 09. (szombat), 10:01

Győzike is kap a művészeknek járó szociális támogatásból..Csepp a tengerbe (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 09

Győzike is kap a művészeknek járó szociális támogatásból..Csepp a tengerbe

Nem először ugranak egymásnak a hazai zenészek, most azonban a közönséget is megosztotta a dolog. A koncertek nélkül maradt zenészek szociális támogatást kapnak. Ami sokaknak nem tetszik, hiszen eközben a "kisembereknek" már lassan ennivalóra sem telik.

Hirdetés
[ ]

Maga Orbán Viktor jelentette be korábban, hogy megsegítik a zenészeket, akiknek a tavasz és a nyár a főszezon a koncertek miatt, és ettől a bevételi forrástól elestek az elmúlt hónapokban. Mivel a hazai fesztiválok augusztus 15-ig biztosan elmaradnak, így ez is nagy veszteség a zenészeknek.

Ez még érthető is lenne, ám sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miért nem tartalékoltak azokból az időkből, amikor futott a szekér. Valószínűleg az elmúlt években a neves, és sokat foglalkoztatott zenészek, humoristák, színészek nem annyit kerestek, mint a gyári munkások, vagy a betegápolók, turizmusban dolgozók.

A zenészek többféle támogatást is igényelhettek, az egyikre az Artisjusnál kellett pályázni, ennek összege bruttó 160 ezer forint.

Ez a rendkívüli pályázati felhívás kizárólag a könnyűzenei szerzőknek szól, akik jelentős bevételkiesést szenvednek el a koronavírus miatt – szerepel az Artisjus honlapján a felhívás. A támogatottak között szerepel rengeteg befutott, sokat játszott, gyakran foglalkoztatott előadó.

Az Artisjus-nál közel 700-an pályáztak, közülük 400-an nyerték el a támogatást.

Az nem volt szempont a bírálásnál, hogy a bevételkiesés mellett ki mekkora megtakarítással rendelkezik. Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint egy ilyen pályázatban ezt nem lehet bekérni adatként, mert „ehhez semmi közük” - írja a 24. hu

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés