Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Gyerekek ez nem vicc!Nagyon durva bírságot kaphat tavasszal ha kertes háza van!
Mindenegyben Blog - 2021. augusztus 07. (szombat), 18:27

Gyerekek ez nem vicc!Nagyon durva bírságot kaphat tavasszal ha kertes háza van! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 aug 07

Nagyon durva bírságot kaphat tavasszal ha kertes háza van!

Komoly bírságra számíthatsz, ha kertes házad vanItt a nyár vége mindenki igyekszik a háza táját rendbe rakni, metszés utáni hulladékot, elszáradt gallyakat a kertben, sok esetben elégetik a tulajdonosok. 2016 március elejétől törvény tiltja a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladékot elégetni a szabad téren.

Hirdetés
[ ]

Az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóságának tájékoztatója szerint több mint 70 esetben riasztották őket szabadtéri tűzhöz és ebből a múlt hétvégén történt 55 eset. Viszonylag száraz volt a tél, ezért egy parányi kis tűz is óriási területen elharapózik pillanatok alatt. Főleg tavasszal és nyáron nagy a veszély a szárazság miatt, olykor egy autóból kidobott égő cigaretta okozhat hektáros tüzeket veszélyeztetve állatok, emberek életét.2015 március 5-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, amely dokumentum nagyon fontos előírásokat foglal magába többek között a kertes házak és telkek tulajdonosara vonatkozóan.

A lakosság szempontjából az egyik legfontosabb változás, hogy – az élet és értékvédelem jegyében – TILOS a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése !

Az adott település Önkormányzatának rendelete szabályozza, kijelöli, hogy milyen időszakban lehet égetni és milyen módon. A szabályozást az adott önkormányzat rendelettára tartalmazza. Általában a következő előírásokat tartalmazza a rendelettár:– avart és kerti hulladékot csak kialakított tűzrakóhelyen szabad égetni, és a telken is vigyázni kell arra, hogy a hőhatás ne károsítsa a környezetet.– ha az időjárási viszonyok megengedik ( nincs szél, nagy forróság), akkor például minden pénteken 15-20 óráig lehet kizárólag égetni.– az égetni kívánt hulladék kimondottan növényi eredetű lehet, nem tartalmazhat más szemetet (gumi, PVC, veszélyes hulladék)– a szabadtéri tüzet vagy az égetőben a tüzet nem szabad egy pillanatig sem őrizetlenül hagyni, mindig kell lenni kézügyben megfelelő mennyiségű víznek, oltóanyagnak veszély esetén azonnal el kell oltani a tüzet. Ha végeztünk az égetéssel, azonnal le kell locsolni, nem szabad a parazsat otthagyni.– közös pont a legtöbb helyi szabályozásban, hogy egy rendelet sem ad felmentést a hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól!

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés