Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Gyász! Hosszantartó betegsége legyőzte a magyar színésznőt
Mindenegyben Blog - 2020. augusztus 23. (vasárnap), 22:43

Gyász! Hosszantartó betegsége legyőzte a magyar színésznőt

Hirdetés
Hirdetés
2020 aug 23

73 éves korában, hosszantartó betegsége következtében elhunyt Meixler Ildikó bábművész és színésznő, a Kolibri Színház társulatának tagja - írja a szinhaz.online.

Meixler Ildikó 1972-ben végzett bábszínészképző tanfolyamot, pályáját az Állami Bábszínházban kezdte, majd 1979-től szabadfoglalkozású művésznő volt. 1981-től a Mikroszkóp Színpad színésznőjeként dolgozott. 1986-tól visszatért az Állami Bábszínház társulatához.

Hirdetés
[ ]

1992-től a Kolibri Színház művésze. Számos játékfilmben szerepelt és televíziós nívódíjat is kapott 1980-ban illetve 1983-ban.

„Egyidősek voltunk. Rohant, sietett, nehogy lekéssen az örökkévalóságról, vagy miről. Máris hiányzik.

Reggel írta Sipeki Józsi a messengeren, hogy elhagyott minket. Rokonok voltak. Nem tudtam. Sokmindent nem tudtam. Konkrétumokat, csak amit a hivatalos életrajz írt. És ennél mégis sokkal többet. Ismertem a melegszívű, kedves, embert, a tehetséges művészt. Ezt az ázott kismacskára emlékeztető esendő lányt, aki ugyanakkor erős és határozott volt.

Már akkor a barátomnak éreztem, amikor még csak láttam küzdeni a bábjával a Süsü próbáján. Aztán felkértem élő szerepre, mert természetes, smink nélküli, valódi ember kellett, egy valódi színész, aki nem játssza, hanem éli a szerepét. Alakítani csak a bábjaival szokott, azoknak adott lehetőséget, hogy Kiskirályfi és Torzonborz is legyenek. Amikor élő szereplőként mozgott a filmben akkor ő volt, ő örült és sírt és esett kétségbe” – emlékezett az egykori kolléga.

MEIXLER ILDIKÓ

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés