Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
GYÁSZ: Elhunyt egy 13 éves kislány a kádban, sajnos Laura OLYAN dolgot tett, amit sokan szoktak fürdés KÖZBEN
Mindenegyben Blog - 2024. július 31. (szerda), 13:35

GYÁSZ: Elhunyt egy 13 éves kislány a kádban, sajnos Laura OLYAN dolgot tett, amit sokan szoktak fürdés KÖZBEN

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 31

Meghalt ez a kamaszlány a kádban: olyasmitől, amit te is elkövetsz!

A tragédia minden szülő rémálma. Egy kamaszlány vesztette életét a fürdőkádban egy olyan hiba miatt, amit sokan elkövetünk nap mint nap. A lány édesanyja hívta a mentőket, miután észrevette, hogy gyermeke már túl régóta nem jött ki a fürdőszobából. Sajnos, mire a segítség megérkezett, már késő volt.

Az eset szívszorító részletei rámutatnak egy mindennapi veszélyre. A lány bezárkózott a fürdőszobába, hogy megfürödjön, és magával vitte mobiltelefonját is. Ez a szokás egyre gyakoribb a fiatalok körében, hiszen sokan szeretnek zenét hallgatni, üzeneteket küldeni vagy videókat nézni fürdés közben. Ahogy telt az idő, észrevette, hogy a telefonja merülni kezd, ezért úgy döntött, hogy feltölti azt.

Hirdetés
[ ]

Az anyának egy idő után feltűnt a szokatlan csend a fürdőszobából. Először kopogtatott, de nem kapott választ. Ekkor aggódni kezdett, és segítséget hívott. Amikor a segítség megérkezett, betörték az ajtót, és szembesültek a tragikus látvánnyal: a kislány élettelen teste a kádban feküdt, mellette a még mindig az elektromos aljzatba bedugott mobiltelefonja.

A tragédia feltételezhető oka az volt, hogy miközben a lány használta a telefonját, az kicsúszhatott a vizes kezéből, vagy a kád széléről eshetett a vízbe. Az elektromos eszköz és a víz találkozása súlyos áramütést okozott, ami a kislány életét követelte.

Ez az eset tragikus emlékeztető arra, milyen veszélyes lehet az elektromos eszközök használata a fürdőszobában. Még a legártatlanabbnak tűnő szokások is életveszélyes helyzeteket eredményezhetnek. Fontos, hogy figyelmeztessük gyermekeinket és önmagunkat is a hasonló veszélyekre, és tartsuk távol az elektromos eszközöket a víztől.

A tragédia hátterében egy egyszerű hiba áll, amit bárki elkövethet. A mai technológiai világban sokan érezzük szükségét annak, hogy mindig elérhetőek legyünk, még a fürdőszobában is. Azonban soha nem szabad elfelejteni, hogy az életünk és biztonságunk mindennél fontosabb. Ez a szomorú történet figyelmeztetés mindannyiunk számára: az elektromos eszközök és a víz veszélyes kombináció.

Hirdetés

A szakemberek folyamatosan figyelmeztetnek, hogy soha ne tegyünk áram alatt lévő eszközöket víz közelébe, beleértve a mobiltelefonokat is.

Kerüljük az olcsó, gyenge minőségű termékeket!

Tuboly László villamosmérnök és hangmérnök a Borsnak nyilatkozva kifejtette, hogy ezek az esetek azért is fordulhatnak elő, mert Oroszországban és Mexikóban eltérő érintésvédelmi szabályok vannak érvényben, amelyek növelik a veszélyt. Magyarországon ilyen esetek akkor fordulhatnak elő, ha valaki nem eredeti töltőt használ, hanem valamilyen olcsó, utángyártott változatot. Tuboly László figyelmeztet, hogy ezek használata nem ajánlott. A szakember hangsúlyozza, hogy nemcsak a víz közelében nem szabad áram alatt lévő eszközöket tartani – például hajszárítót vagy hajvasalót sem –, hanem egyáltalán kerülni kell ezeknek az eszközöknek a használatát a fürdőszobában. „Ezek nem oda vannak tervezve. A töltőbe dugott mobil is csak száraz környezetben használható. Nedves környezetben teljesen másként működhetnek, akár életveszélyesek is lehetnek” – magyarázza Tuboly László.

20–30 volt is halálos lehet

Ha egy töltőt bedugunk a fali konnektorba és az USB-n keresztül megkapja a telefon az 5 voltot, szinte lehetetlen, hogy bármilyen kellemetlenséget okozzon. Azonban a fekete- és szürkeimportból származó, jellemzően távol-keleti töltők nem felelnek meg az európai érintésvédelmi szabványoknak. „Ezeknél előfordulhat úgynevezett fázisszivárgás, ami száraz környezetben nem okoz problémát, maximum egy kis csípést érezhetünk a bőrünkön. Vizes környezetben azonban, amikor a bőr nedves, sokkal érzékenyebbek vagyunk az áramütésre. Míg egy 150 voltos áramütés száraz környezetben ijedtséget okoz, de nagy valószínűséggel túléljük, addig egy 20–30 voltos áramütés a fürdőkádban már 4–5 másodperc alatt halálos lehet a kialakult áramerősség miatt” – mondja Tuboly László a Borsnak.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés