Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Fontos! Tudom, hogy nem szeretjük ,de megint jön az óraátállítás!
Mindenegyben Blog - 2017. október 02. (hétfő), 18:23

Fontos! Tudom, hogy nem szeretjük ,de megint jön az óraátállítás! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 02

Óraátállítás:2017. október 29.  hajnali 3-ról 2-re kell állítani az órákat. (nyerünk egy órát)

Hirdetés
[ ]
Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el.Magyarországon 1980-ban került bevezetésre, előtte is működött rövid időszakokban.A megváltozott fogyasztás miatt ma már nem jelent takarékosságot ez a módszer.Az óraátállítást 2011-ben Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna is eltörölte, így náluk a nyári időszámítás marad érvényben.

Az egyik az óraátállításról szól. Ezt jobbikos képviselők nyújtották be még tavaly novemberben. A lényege, hogy szűnjön meg az évenkénti kétszeri órapörgetés, s maradjunk végérvényesen a nyári időszámításnál. Ami ugye azt jelentené, hogy a téli időszakban tovább lenne világos, viszont a reggeli órákban teljes sötétben kellene munkába botorkálniuk a korai műszakba indulóknak.

Az óraátállítás szükségességéről politikai vita folyt, s bár akadtak olyan kormánypárti képviselők, akik láttak benne rációt, a Fidesz-frakció idén tavaszra kiforrt álláspontja szerint nincs szükség erre az intézkedésre (merthogy jelentős mennyiségű villamos energiát lehet megspórolni az átállásokkal). A javaslat így az általános vitán még továbbjutott, de a részletes vitára már nem került sor. Ettől függetlenül a határozati javaslat bentragadt a törvényalkotási rendszerben, tehát most ősszel valamilyen döntést hozni kell erről, mert a dokumentum még nyitott állapotban van.-írja az mfor.hu

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés