Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Felhívás! Ha 1967 és 1947 között született, akkor hamarosan hívni fogják a körzeti orvostól! 1,8 millió embert fognak behívni! Ha 1967 és 1947 között született, akkor hamarosan be fogják hívni a háziorvoshoz! ÉRDEMES lelkileg felkészülni rá – ezért fognak telefonálni vagy levelet küldeni :
Mindenegyben Blog - 2020. január 24. (péntek), 18:30

Felhívás! Ha 1967 és 1947 között született, akkor hamarosan hívni fogják a körzeti orvostól! 1,8 millió embert fognak behívni! Ha 1967 és 1947 között született, akkor hamarosan be fogják hívni a háziorvoshoz! ÉRDEMES lelkileg felkészülni rá – ezért fognak telefonálni vagy levelet küldeni : (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jan 24

Idén ősztől országossá terjesztik a vastagbélszűrési programot, az uniós és magyar forrásból megvalósuló szűrésekre 6,57 milliárd forint áll rendelkezésre – jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.

Hirdetés
[ ]

Magyarországon vezető halálok a daganatos megbetegedés. Vastagbéldaganatot évente 10 ezer embernél diagnosztizálnak, sajnos 5 ezren bele is halnak. 2017 év végétől 6,57 milliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy a háziorvosok segítségével elindulhasson az új népegészségügyi szűrőprogram. Az a cél, hogy 10 százalékkal csökkenjen a vastagbélrákos betegek száma, a program évente 500 ember életét mentheti meg – mondta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere.Eddig rendszerszinten két egészségügyi szűrőprogramot vezettek be Magyarországon az emlő- és a méhnyakrák-szűrést és most a vastagbélrákszűrést is országossá teszik. A háziorvosok főleg a 50-70 év közöttieket fogják behívni székletvérvizsgálatra.-írja a vg.hu

Balog Zoltán azt mondta, a kormány célja az egészségben megélt életévek számának növelése, a megelőzhető, korai halálozás csökkentése.A miniszter kitért arra, hogy Magyarország – noha emelkedett a születések és csökkent a halálozások száma – európai összehasonlításban még mindig elmaradásban van a korai halálozást tekintve. Javulás tapasztalható a magyar adatokban az egészségben eltöltött évek számát nézve, amely közelít az Európai Unió átlagához, ami 61,8 év, a 2014-es magyar adat pedig 60,8 év.Mint mondta, a korai halálozás azonban még mindig probléma, ezen a helyzeten mindenképpen javítani kell – emelte ki Balog Zoltán, hozzátéve, ezért terjesztik országossá az eddig pilot programként működő vastagbélszűrést. Magyarországon évente 10 ezren betegednek meg vastagbélrákban, és ezen betegek közel fele veszti életét.Az emberi erőforrások minisztere kiemelte, az új szűrési programmal azt szeretnék elérni, hogy a halálozási arány tíz százalékkal csökkenjen.

Hirdetés

Balog Zoltán kitért arra, hogy például Csehországban a célzott szűréseknek köszönhetően harmadával tudták csökkenteni a végbélrák okozta halálozást, és szintén előrelépést jelenthet a megelőzésben, ha a felsőfokú végzettségű szakápolók is bekapcsolódhatnak egyes gyógyítási folyamatokba.A kormány a szűrések mellett fontosnak tartja az egészségtudatos nevelést, ezért különböző pályázati programokat írnak ki, amelyek például a szabadidősportok támogatását, a tudatos gyógyszerfogyasztást, vagy az egészséges táplálkozást helyezik fókuszba – ismertette a miniszter.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés