Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Fantasztikus hír!Meglepően nagy minimálbér és garantált bérminimum emelés jöhet januárban!
Mindenegyben Blog - 2017. október 13. (péntek), 17:40

Fantasztikus hír!Meglepően nagy minimálbér és garantált bérminimum emelés jöhet januárban!

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 13

A költségvetés állapota, a munkaerő-piaci helyzet és a vállalkozások teherbíró képessége alapján a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a tavaly kötött hatéves bérmegállapodásban rögzített 2018. január 1-jétől életbe lépő 8 százalékos minimálbér és 12 százalékos szakmunkás garantált bérminimum növekedésnél nagyobb 13, illetve 17 százalékos béremelést javasol jövőre – közölte a MOSZ csütörtökön az MTI-vel.

A szakszervezet számításai szerint az általuk javasolt fizetésemelés eredményeként 2018. januárjától a minimálbér 144 ezer forintra, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 188 500 forintra emelkedne.

Hirdetés
[ ]

A közlemény szerint ezzel a bérszinttel Magyarország már megközelítené Lengyelországot, ahol a visegrádi országok (V4) közül a legmagasabb minimálbér.

Arra is rámutattak, hogy a V4 országok is kihasználják a kedvező konjunkturális helyzetet és jellemzően masszív bérfejlesztésekbe kezdtek. A szakszervezet szerint ebben a “versenyben” Magyarországnak is tartania kell a lépést, főként mivel a költségvetés remek állapotban van, a kormánynak van mozgástere.

A gazdasági környezet kiváló lehetőség ad arra is, hogy Magyarország erőteljesebben tudjon közeledni az uniós átlagbérszinthez, ráadásul hosszabb távon fontos hatás, hogy a növekvő bérek érdemben csökkenthetik a külföldi munkavállalás vonzerejét, egyre többen térhetnek vissza Magyarországra a külföldön dolgozók közül – tették hozzá.

A MOSZ kiemelte: az alacsony bérprofil az országot a nemzetközi munkamegosztásban alárendelt szerepben tartja, mert alacsony hozzáadott értéktartalmú összeszerelést és beszállítói tevékenységeket támogat, amelyek szerepe csökkenőben van, hozzáadott érték-teremtő státuszuk korlátozott.

Forrás . hirado.hu

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés