Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában!
Mindenegyben Blog - 2024. október 08. (kedd), 20:46

Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában!

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 08

Az emberek a középkorban annyira fontosnak tartották a hagymát, hogy akkoriban a bérleti díjat is kifizethették vele! Bár manapság nem valószínű, hogy a bérbeadó elfogadná a hagymát fizetőeszközként, van egy trükk, amit még mindig hasznosíthatsz: helyezz hagymát az ágyad mellé éjszakára!

Ez egy régi módszer, amely egészen az 1500-as évekig nyúlik vissza. Azt mondják, hogy ha egy hagymát négyfelé vágunk, és az ágy mellé tesszük, az segíthet enyhíteni a köhögést, sőt akár meg is előzheti a megfázást és az influenzát! Egy orvos a 1900-as évek elején javasolta ezt a pácienseinek, és azt állította, hogy azok, akik követték a tanácsot, egészségesek maradtak, míg mások betegek lettek a környéken!

A módszer alapja a hagyma antibakteriális tulajdonságaiban rejlik, amelyek állítólag elnyelik a "szennyezett levegőt". Bár a modern tudomány ezt nem erősíti meg, számos más módon is használhatjuk a hagymát a hálószobában!

Hirdetés
[ ]

Hagyma a lábfej detoxikálásához

Van, aki úgy használja a hagymát, hogy éjszakára a talpára helyez egy szelet hagymát, és zoknit húz rá, hogy a helyén maradjon. Állítólag a hagyma képes méreganyagokat eltávolítani a szervezetből a talpon keresztül.

A hajhullás kezelése hagymával

Sokan esküsznek a hagymalé erejére (pontosabban a benne található kénre), ami serkenti a hajnövekedést és erősíti a hajszálakat.

Hagyma a szúnyogok ellen

Tegyen egy tál hagymaszeletet az ágy mellé, és tartsa távol a szúnyogokat az éjszaka során! Más rovarok, például a hangyák és a levéltetvek szintén kerülik a hagyma illatát.

Hagyma a szagok semlegesítésére

Meglepő módon a hagyma még a rossz szagok ellen is hatásos lehet a szobában, legyen az penészes szag vagy friss festék illata. Sőt, egy idő után a hagyma saját szagát is semlegesíti!

A hagyma tehát sokkal több, mint egy konyhai alapanyag – a ház különböző részein számos hasznos trükkre felhasználható!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés