Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
EZ A NAP HÍRE! 800 EZER FORINTOT ad az állam az 1 gyermekes szülőknek! MUTATJUK MENNYIT KAPNAK A 2, 3 gyermekesek :
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 29. (szerda), 18:44

EZ A NAP HÍRE! 800 EZER FORINTOT ad az állam az 1 gyermekes szülőknek! MUTATJUK MENNYIT KAPNAK A 2, 3 gyermekesek : (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 29

Minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez is kapják a nekik járó összeget - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

A családi adóvisszatérítés nemcsak azért történelmi jelentőségű lépés, mert soha egyetlen kormány sem hagyott még ilyen nagy összeget a családoknál, hanem azért is, mert az igénybevétele az érintettek többségének semmilyen adminisztrációs terhet nem jelent, ráadásul a szabályrendszere is rendkívül egyszerű - összegezte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A SZABÁLYRENDSZERRE KITÉRVE TÁLLAI ANDRÁS ELMONDTA, HOGY LÉNYEGÉBEN MINDEN GYERMEKES SZÜLŐNEK, AKI CSALÁDI PÓTLÉKRA JOGOSULT, VISSZAJÁR A 2021-BEN SZERZETT JÖVEDELME UTÁN A FIZETENDŐ SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ.

Minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez is kapják a nekik járó összeget - tájékoztatta Tállai András az MTI-tFORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

A visszafizetendő összeg a 2021-ben ténylegesen megfizetett személyi jövedelemadó összege, de legfeljebb a 2020. decemberi adatok alapján számolt éves átlagbér adószintje - tette hozzá.

Hirdetés

A Magyar Államkincstár adatai szerint augusztusban több mint egymillióan kaptak családi pótlékot.

A 2021-BEN SZERZETT JÖVEDELEM UTÁN AZ ADÓ NEMCSAK ANNAK A SZÜLŐNEK JÁR VISSZA, AKI A CSALÁDI PÓTLÉKOT KAPJA, HANEM A HÁZASTÁRSÁNAK IS - NYOMATÉKOSÍTOTTA TÁLLAI ANDRÁS.

Rámutatott: az adóvisszatérítés szabályai nemcsak nagyon kedvezőek, de könnyen alkalmazhatóak is, hiszen illeszkednek a több mint 10 éves családi adókedvezmény szabályaihoz.

A több mint egy évtizedes joggyakorlathoz igazodva egyértelmű az is, hogy az elvált szülők közül annak jár a családi adóvisszatérítés, aki a családi pótlékra jogosult.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés