Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Evakuáció és áradások Közép-Európában: Magyarország veszélyben
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 17. (kedd), 07:27

Evakuáció és áradások Közép-Európában: Magyarország veszélyben

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 17

Nysa városa veszélyben

A közép-európai országokat sújtó áradások következtében a lengyel Nysa város polgármestere, Kordian Kolbiarz felszólította a város 44 000 lakosát, hogy azonnal evakuáljanak. A figyelmeztetés oka, hogy egy közeli tó gátja bármikor átszakadhat, hatalmas víztömeget zúdítva a városra.

Az áradások hétvégi kezdete óta legalább 16 ember vesztette életét, köztük heten Romániában. Ausztria, Csehország és Lengyelország is számos áldozatról számolt be. Lengyelország miniszterelnöke, Donald Tusk bejelentette, hogy egymilliárd zlotyt különítettek el az áldozatok számára, és a kormány természetes katasztrófahelyzetet hirdetett.

Evakuáció és áradások Közép-Európában: Magyarország veszélyben 

A Duna áradása és Budapest előkészületei

Budapest is készül az áradásokra, hiszen a Duna vízszintje naponta egy méterrel emelkedik. A főváros polgármestere egymillió homokzsákot ajánlott fel a lakosoknak a védekezéshez. A város több útvonalát lezárták, és számos villamosvonal is leállt. A Budapest és Bécs közötti vonatközlekedést is felfüggesztették.

Csehország és Ausztria helyzete

Csehország és Ausztria szintén súlyos károkat szenvedett az áradások miatt. Jesenik városában 473 mm eső hullott négy nap alatt, ami ötszöröse az átlagos havi csapadéknak. Ausztriában a hadsereg segítségére is szükség van, és a kormány 300 millió eurót különített el a helyreállítási munkákra.

Románia küzdelme az áradásokkal

Hirdetés

Romániában a falvak és városok víz alá kerültek. Slobozia Conachi polgármestere, Emil Dragomir szerint a károk elképesztőek, emberek tömegei vesztették el mindenüket. Az áradások a falusi lakosokat is menekülésre kényszerítették.

A jövőre vonatkozó előrejelzések

Hirdetés

Bár több helyen a vízszint csökkenni kezdett, Közép-Európa nagy része további esőzésekre számíthat, különösen Ausztria, Csehország és Németország déli részein. Storm Boris tovább dél felé halad, és Olaszországban újra heves esőzéseket hozhat, különösen Emilia-Romagna régióban.

Az áradások kialakulásában több tényező is szerepet játszik, köztük a klímaváltozás, amely növeli az esőzések intenzitását és gyakoriságát.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés