Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Elhunyt Donáth Anna édesapja
Mindenegyben Blog - 2024. július 11. (csütörtök), 16:43

Elhunyt Donáth Anna édesapja

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 11

Elhunyt Donáth László, az evangélikus lelkész és politikus

Donáth László 68 éves volt. Nyugodjon békében!

„Donáth László evangélikus lelkész, a Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség parochus emeritusa, volt országgyűlési képviselő 2024. július 11-én, életének 69. évében váratlanul meghalt.

Temetéséről a család később gondoskodik”

Hirdetés
[ ]

– közölte a Népszavával a Donáth család.

Ma elhunyt Donáth László, aki jelentős szerepet töltött be mind az evangélikus egyházban, mind a magyar politikai életben. Donáth 1974-ben kezdte meg teológiai tanulmányait az Evangélikus Teológiai Akadémián, és 1979-ben szerzett diplomát. Pályafutását segédlelkészként kezdte a kelenföldi és budavári evangélikus gyülekezeteknél, majd helyettes lelkészként szolgált Miskolcon, Ózdon és Sajókazán.

1984-ben visszatért Miskolcra, majd a csepeli és budahegyvidéki gyülekezetekben dolgozott kisegítő lelkészként. 1988-ban csatlakozott a csillaghegyi gyülekezethez, ahol hamarosan parókus lelkésszé avatták. Kitartó munkájának köszönhetően 2009-ben létrejött a Gaudiopolis szeretetotthon, amely az idősek ellátására szolgál.

Donáth László politikai karrierje is figyelemre méltó. 1994-ben az országgyűlési választáson a Magyar Szocialista Párt jelöltjeként győzött Óbudán, és 2010-ig minden választáson újraválasztották. 1994 és 2002 között az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság tagja, majd alelnöke volt 2006-ig. 2006 és 2010 között az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságban, valamint 2002 és 2006 között a kulturális és sajtóbizottságban is tevékenykedett.

Donáth László egyike volt azoknak, akik hűen szolgálták közösségüket mind egyházi, mind politikai szerepvállalásaik révén. Emlékezetét lánya, Donáth Anna, a Momentum politikusa is tovább viszi.

Itt a legutolsó interjú:

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés