Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Drámai jelenség: Magyarországon ugrásszerűen nőtt a megélhetési lopások száma!
Mindenegyben Blog - 2024. május 30. (csütörtök), 10:15

Drámai jelenség: Magyarországon ugrásszerűen nőtt a megélhetési lopások száma! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 máj 30

Drámai jelenség: ugrásszerűen nőtt a megélhetési lopások száma! Egyre több ember lop megélhetési célból az üzletekben Magyarországon. Az élelmiszerinfláció miatt szinte minden áruházláncnál jelentősen megnőtt a bolti lopások száma. Néhány boltos, segítve a rászorulókat, ingyen ad egy-egy szendvicset.

Egy videófelvétel szerint két fiatal azért ment be egy üzletbe, hogy onnan lopjanak, amit a bolt biztonsági rendszere rögzített. Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a vádlottak 10 percet töltöttek az üzletben, ahol samponokat, tusfürdőket, 14 csomag szalámit és egyéb élelmiszereket rejtettek a táskájukba, összesen 71 072 forint értékben. A pénztárnál egy üveg kólát fizettek ki, majd távozni akartak az áruházból. A biztonsági őr megállította őket, és a biztonsági irodába kísérte, ahol visszaadták a lopott termékeket.

Hirdetés
[ ]

Az ügyészség a két elkövetőt társtettesként elkövetett lopás vétségével vádolja, ami akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Nem mindenki üzleti haszonszerzés céljából lop. A legszegényebbek közül egyre többen azért térnek be a boltba, hogy élelmet lopjanak, mert éhesek. Egy bolti eladó az ATV Híradónak elmondta, hogy észrevehető a különbség a hónap eleje és vége között: hónap végén kevesebb a vásárló, és ők is kevesebbet vásárolnak.

A Híradó által megkérdezett ügyvéd szerint a bíróságon sokszor már tudják ki a rendszeres tolvaj és melyik ügy az ahol a vádlott csak azért lopott mert nem volt mit ennie.

„Jelenleg a bűncselekményt és a szabálysértést az 50 ezer forintos bűvös határ választja el. Amikor a bíróság ítéletet hoz – akár szabálysértés bűncselekmény – esetében, akkor mérlegeli, hogy rendszeres tolvajlásról van szó, vagy egyedi eset történt” – mondta el Meggyes Attila ügyvéd.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés