Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Drámai hír érkezett a nyugdíjasoknak, lesz aki nem kap most nyugdíjemelést
Mindenegyben Blog - 2023. szeptember 29. (péntek), 20:16

Drámai hír érkezett a nyugdíjasoknak, lesz aki nem kap most nyugdíjemelést (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 szept 29

Szörnyű hír érkezett a nyugdíjasoknak, lesz aki nem kap most nyugdíjemelést

A kormány döntése alapján a nyugdíjakat 3,1 százalékkal emelik meg visszamenőleg. Azonban fontos megjegyezni, hogy az idei évben nyugdíjba vonulók nem jogosultak erre az emelésre. A Pénzcentrum cikkéből kiderül, hogy bár elméletben 3,5 százalékos emelésről volt szó, a végleges 3,1 százalékot hogyan alakították ki. Ezzel kapcsolatban a Kormányinfón is esett szó, amiről az Infostart élő adásban tájékoztatta a közönséget. A 3,1 százalékos mérték kialakításának oka, hogy 2023-ban 18,5 százalékos inflációra számítanak a nyugdíjasok körében.

Hirdetés
[ ]

Az év elején azonban még csak 15 százalékos inflációt jósoltak, így a különbség 3,5 százalék. Ezt a kamatos kamattal együtt számolva jutottak el a 3,1 százalékos emeléshez, ami októbertől novemberig érvényesül. Fontos tudni, hogy a nyugdíjat előre kifizetik, így az emelt összeg november 10-én lesz a nyugdíjasok rendelkezésére.

Ez az összeg 11 hónapra vonatkozik, mivel a 13. havi nyugdíjra is érvényes az emelés.

Nyugdíjprémium idén nem lesz, mivel a gazdasági növekedés nem haladja meg a 3,5 százalékot, sőt recesszióban van az ország.

Az időskori nyugellátás átlagos mértéke 210 146 forint havi összegben, míg a medián érték 186 195 forint. Ezt alapul véve az átlagnyugdíj összege kerekítve 216 660 forintra emelkedik. Ráadásul további 71 660 forint kerül kifizetésre egyösszegű kompenzációként, ami az elmúlt 11 hónapra jár. Ezek a statisztikák kissé másképpen tüntetik fel Orbán Viktor állítását, miszerint majdnem egy félhavi extra nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok, hiszen ez az összeg valójában csak kicsit több mint egyharmadát teszi ki, azaz 37 százalékot.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés