Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Döbbenetes Hír: Orbánék a Világ Legnagyobb Tűzijátékát Tervezik Augusztus 20-ra!
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 01. (csütörtök), 21:33

Döbbenetes Hír: Orbánék a Világ Legnagyobb Tűzijátékát Tervezik Augusztus 20-ra!

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 01

Látványos Ünneplés: Soha Nem Látott Méretű Tűzijáték Augusztus 20-án

Az idei augusztus 20-ai ünnepségek során a magyarok soha nem látott méretű tűzijátékra számíthatnak – derült ki a Magyar Nemzet csütörtöki cikkéből. A kormánypárti lap információi szerint az ünnep fő attrakciója este 21 órakor kezdődik, amikor is látványos tűz és fényjáték veszi kezdetét.

A cikk szerint az idei tűzijáték minden idők leglátványosabbika lesz. Az eddigi 4,3 kilométer helyett több mint öt kilométer hosszan lehet majd nézni a Duna mentén. A látványterület a Petőfi hídtól egészen a Margit-sziget közepéig fog tartani, és az eddigi kettő helyett három belvárosi hidat is érinteni fog.

A tűzijáték költségeiről azonban nem adott tájékoztatást a Magyar Nemzet.

Hirdetés
[ ]

Az ünneplés nem csupán egy este zajlik majd, hanem egy négynapos rendezvénysorozat keretében, amely már augusztus 17-én, szombaton megkezdődik. A szervezők számos programmal készülnek, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást az ünnepi hétvégén.

Eldurran az agyad: Kiderült, mennyit fizetünk Orbánék augusztus 20-ai banzájáért

Készüljetek, mert az idei augusztus 20-ai tűzijáték és a hozzá kapcsolódó rendezvények költségeitől még Mészáros Lőrinc is elhűlne. A kormány idén sem spórol az ünnepségen: a programok összköltsége meghaladja a 15 milliárd forintot.

A Megdöbbentő Számok

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal adatai szerint közel 12,5 milliárd forintot utalnak a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek a Szent István napi programsorozat lebonyolítására. Ezen felül a tűzijáték megszervezésére további 2,4 milliárd forintot különítettek el. Összesen tehát az ünnepség minimum 15 milliárd forintba fog kerülni – írta a K-monitor.

Uniós Pénzek és További Költségek

Hirdetés

Ugyanebben az időszakban az EU-elnökség megszervezésére 11 milliárd forint támogatást kaptak. Az augusztus 20-ai ünnepségek finanszírozása évről évre nő: 2023-ban 12,8 milliárd forintot fordítottak a rendezvényekre, míg a tűzijátékra 1,8 milliárdot. Idén ez az összeg újra emelkedett, félmilliárd forinttal meghaladva a tavalyi költségeket.

Egyedüli Versenyzők és Állami Megrendelések

A kormánypropagandával is összefüggésbe hozott Lounge-cégcsoport egyedüli versenyzőként nyerte el a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség által kiírt összes munkát és pénzt. Ennek a cégnek a tulajdonosa Balásy Gyula, aki évente milliárdos osztalékokat vesz fel állami megbízásokból. A tűzijátékra kiírt tendert is ők nyerték meg – jegyezte meg a K-monitor.

Évről Évre Drágább Ünnepség

Érdemes megjegyezni, hogy 2015-ben még csak 128 millió forintba került a tűzijáték, míg 2022-ben már közel 12 milliárd forintot emésztett fel az augusztus 20-ai programsorozat. Az évek során folyamatosan vita tárgya volt a tűzijáték költsége és szükségessége: egyesek méltó megemlékezésnek tartják, míg mások pénzkidobásnak. Az álláspontok továbbra sem közelednek, ám az átláthatóság a szervezésben és finanszírozásban elvárható lenne.

2022-ben így nézett ki :

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés