Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Borzalmas hír jött ma estére- tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!
Mindenegyben Blog - 2024. október 22. (kedd), 16:17

Borzalmas hír jött ma estére- tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 22

Elhunyt Sánta Ferenc, a Nemzet Művésze

Mély gyászba borult a magyar zenei világ: elhunyt Sánta Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, prímás, a Nemzet Művésze. A szomorú hírt a 100 Tagú Cigányzenekar jelentette be hivatalos Facebook-oldalán.

Hirdetés
[ ]

„Ismét gyászol a muzsikus társadalom! Elhunyt Sánta Ferenc, a Nemzet Művésze, kétszeres Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, barátunk, kollegánk. Nyugodjon békében” – írták a zenekar tagjai.

Sánta Ferenc 1945. március 2-án született Kaposváron, és már fiatal korában elkötelezte magát a zene mellett. Kilencévesen már édesapja, idősebb Sánta Ferenc zenekarában is fellépett. 1952-ben kezdte el zenei tanulmányait a kaposvári zeneiskolában Lehota Dezső irányításával. Tizenhárom évesen már a Kaposvári Szimfonikus Zenekar tagja volt, tehetsége pedig hamar felhívta magára a figyelmet.

Zenei pályafutása során felvételi nélkül jutott be a Pécsi Zeneművészeti Szakközépiskolába, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult tovább Ney Tibor irányítása alatt. Művészi pályáját cigányzenészként is formálta, Kovács Apollóniát kísérve országjáró turnékon.

Sánta Ferenc életét és munkásságát a magyar zenei kultúra gazdagításának szentelte, és mindvégig elismert, szeretett tagja maradt a magyar muzsikus társadalomnak. Az elismerések sorát nemcsak Kossuth- és Liszt Ferenc-díjak, hanem a Nemzet Művésze cím is gazdagította.

Nyugodjon békében, Sánta Ferenc.

Kapcsolódó cikkünk
Borzalmas hír jött ma reggelre– tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Szabó Géza, a Diósgyőr legsikeresebb vezetőedzője

  • október 20-án, 89 éves korában elhunyt...
  • Elolvasom a cikket
    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés