Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Borzalmas eredményt hozott az új rákterápia, leállították a kezeléseket
Mindenegyben Blog - 2018. június 20. (szerda), 18:39

Borzalmas eredményt hozott az új rákterápia, leállították a kezeléseket (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 jún 20

Egy új klinikai próba során három, különösen ritka vérrákban szenvedő páciensen próbáltak ki egy forradalminak ígérkező készítményt. Az eredmény sajnos nem azt hozta, ami a szakemberek vártak, az érintettek állapota drasztikusan romlani kezdett, végül egyikük sem maradt életben. A kísérletet azonnal leállították.

A szomorú tapasztalatokat az orvosok a The New England Journal of Medicine című szakfolyóiratban osztották meg. Ebben arra figyelmeztetik kollégáikat, hogy vigyázzanak a most kipróbált specifikus gyógyszer használatával a hasonló kezeléseknél, és bár az immunterápia egy hatékony rákellenes fegyver a kezünkben, még nem tudjuk teljes mértékben szolgálatunkba állítani.

Hirdetés
[ ]

Egy ritka, vírus okozta rákos megbetegedéssel küzdöttekA páciensek egy ritka ráktípusban, úgynevezett felnőttkori T-sejtes leukémia/limfómában szenvedtek, ami a non-Hodgkin limfóma egyik fajtája. A jelenlegi ismertek alapján egy vírus – humán T-sejtes leukémia/limfóma vírus (HTLV-1) – idézi elő az agresszív és gyorsan terjedő kórt, amely főként a vért, valamint a nyirokcsomókat támadja, de hatással van a test más részeire, így például a bőrre is.

A kórokozó igen sok emberben jelen van, főként Japánban, a Karib-térségben, Dél- és Közép-Amerikában, valamint Afrika trópusi régióiban gyakori. Szexuális úton, anyatejjel, valamint transzplantációk révén lehet elkapni.Lényeges információ, hogy bár sok millióan hordozzák, az embereknek mindössze kevesebb mint öt százalékában okoz rákos megbetegedéseket.

Mivel a felnőttkori T-sejtes leukémia/limfóma ritka és agresszív természetű rák, nagyon nehéz meghatározni, milyen kezelést érdemes alkalmazni. Ilyenkor – akárcsak a mostani esetekben – az orvosok felajánlják a pácienseknek a klinikai próbákban való részvétel lehetőségét.Azonnal meg kellett szakítani a klinikai próbátA kutatók egy nivolumab nevű gyógyszert alkalmaztak. A készítményt már kipróbálták másfajta ráktípusoknál, ez volt azonban az első alkalom, hogy felnőttkori T-sejtes leukémia/limfómában szenvedőknél is bevetették. A tanulmányba eredetileg 20 embert vontak be, a már említett három beteg az elsők közé tartozott, akik kaptak a szerből.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés