Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Amiről senki nem tudott: ezért halt meg Máté Péter!
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 01. (vasárnap), 19:06

Amiről senki nem tudott: ezért halt meg Máté Péter!

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 01

77 éves lenne Máté Péter – Özvegye szerint nem a szívroham okozta halálát

A legendás zenész és énekes, Máté Péter ma már 77 éves lenne. Emléke és zenéje azonban örökké él, hiszen dalai, mint a "Zene nélkül mit érek én", az "Elmegyek", vagy az "Azért vannak a jó barátok" még ma is népszerűek. Olyanok is dúdolják ezeket a slágereket, akik még nem is éltek a dalok születésének idején, ami jól mutatja Máté Péter zsenialitását és zenei nagyságát.

Máté Péter a 70-es és 80-as évek egyik legnépszerűbb énekese volt, aki már akkor úgy élt, mint egy igazi sztár. Zenéje előremutató volt, éneklése pedig különbözött az akkori normáktól. A szakértők szerint hajlításai és díszítései ma sem tűnnek régimódinak. Az énekes élete azonban nemcsak a sikerekről szólt, hanem a túlzott életmódról is. Cigarettázott, kávézott, alkoholt fogyasztott, és gyakran váltogatta a mértéktelen evést és a drasztikus fogyókúrát. Ezek a szokások mind hozzájárultak ahhoz, hogy amúgy is gyenge szíve nem bírta a "kiképzést".

Máté Péter 1984. szeptember 9-én hunyt el mindössze 37 évesen, egy olyan éjszakán, amit Bökönyi Laurával töltött. A színésznő lakásán kapott szívrohamot. Bár zenésztársai tudtak szívproblémáiról, tragikusan korai halála az egész országot megdöbbentette. Temetésén több mint tízezren vettek részt.

Azonban özvegye, Edit szerint nem is a szívroham volt a valódi oka az énekes halálának. Edit elmondta, hogy Máté Péter pont a halála előtt járt kardiológusnál, és az orvosok nem találtak nála szív eredetű problémát. A halála után derült ki, hogy érrendszere fejletlen volt, mint egy gyereknek, ami miatt a szíve túlterhelődött. Az éneklés óriási terhelést jelentett neki, és bármikor bekövetkezhetett volna a tragédia – mondta Edit.Máté Péter Elmegyek című dala francia nyelven, Sylvie Vartan énekesnő előadásában vált világslágerré, de számos más nyelvre is lefordították, így például Kínában is igen népszerű 

Máté Péter Elmegyek című dala francia nyelven, Sylvie Vartan énekesnő előadásában vált világslágerré, de számos más nyelvre is lefordították, így például Kínában is igen népszerű volt.

A dalszövegíró, S. Nagy István 2007-ben a Veszprémi Naplónak adott interjújában arról is mesélt, hogy a dal nem akármilyen körülmények között született. „Írországban jártunk, s egy ottani menedzser mesés ajánlatot tett Péternek, ám ő nemet mondott. A gondolat viszont csak ott motoszkált a fejében, s hazafelé a repülőgépen elő is vette a gitárját. Előtte persze megkérdeztük az utasokat, hogy nem zavarja-e őket, ha mi kicsit zenélgetünk. Mire megérkeztünk Budapestre, már szinte kész volt az új dal, amit leszállás előtt Péter azon nyomban el is énekelt. Az egész fedélzet tapsolt, így született meg az Elmegyek."

Kapcsolódó cikkünk
Nyomj egy lájkot ha még emlékszel rá! Már 40 éve nincs köztünk! Így néz ki ma Máté Péter sírja!

Nyomj egy lájkot ha még emlékszel rá! Már 40 éve nincs köztünk! Így néz ki ma Máté Péter sírja! 

 

Máté...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés