Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A Szent Mihály nap megmutatta milyen telünk lesz idén! Mihály napja fagyos deres volt – mutatjuk mit jelent ez az idei télre nézve – sokan nem ezt várták volna!
Mindenegyben Blog - 2017. október 01. (vasárnap), 19:24

A Szent Mihály nap megmutatta milyen telünk lesz idén! Mihály napja fagyos deres volt – mutatjuk mit jelent ez az idei télre nézve – sokan nem ezt várták volna! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 01

Cudar idő lesz  télen a népi megfigyelés szerint!Szent Mihály napja régen az év nevezetes fordulópontjának számított, sokféle népszokás, megfigyelés kapcsolódik ehhez a naphoz.

A kalendáriumi rigmus szerint: „Szent Mihály lova deres, behozza a telet". A falusiak kijáró állatait a pásztorok általában Szent Györgytől Szent Mihály napig őrizték. A paprikát, paradicsomot Mihály-napig le kell szedni, nehogy megcsípje a dér.

A gazdasági év fordulónapja, sokfelé a pásztorszámadás ideje; a falusiak kijáró állatait (disznó, marha) a pásztorok általában Szent Györgytől Szent Mihály napig őrizték. A kihajtás utolsó napján az állattartó gazdák segítettek a pásztornak: leforgatták a vályúkat, leszedték a gémeskútról a vödröket stb.

Hirdetés
[ ]

Ezzel a nappal kezdődik az ún. kisfarsang, az őszi lakodalmak, névnapi bálok időszaka, amely Katalin napjáig (nov. 25-ig) tart.

Szent Mihály arkangyal több somogyi templom patrónusa, nevezetesek a Mihály-napi búcsúk, vásárok. Somogyban a halott koporsóját a „Szent Mihály lován” viszik a sírhoz, ugyanis ő a túlvilágra költöző lélek kísérője és bírája.

Szent Mihály hava Szeptembert „Szent Mihály havának” is szokták hívni. Mihály napjától várták az időjárás hidegre, téliesre fordulását: "Szent Mihály öltöztet, Szent György vetkőztet." Ettől a naptól nem volt szabad az ágyneműt az udvaron szellőztetni. Szent Mihály arkangyal napja a betakarítás befejezésének a jelképe. Kalendárium
A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés