Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A nagy melegben a gólyáknak is inni adtak Rákóczitelepen! A madarakat akkor kezdte itatni a helyi kisbolt tulajdonosa, mikor nagy volt a szárazság. 💧💧💧
Mindenegyben Blog - 2024. július 31. (szerda), 16:54

A nagy melegben a gólyáknak is inni adtak Rákóczitelepen! A madarakat akkor kezdte itatni a helyi kisbolt tulajdonosa, mikor nagy volt a szárazság. 💧💧💧

Hirdetés
Hirdetés
2024 júl 31

Gólyák is vizet kaptak a hőségben

Az elmúlt napokban több fotó és videó került fel a Facebookra, amelyeken négy gólya zavartalanul sétál Rákóczitelepen. Kiderült, hogy a madarakat egy helyi kisbolt tulajdonosa kezdte el itatni, miután hosszú ideig nem esett az eső, így a gólyák szomjaztak.

Hirdetés
[ ]

A fehér gólyákat többféleképpen hívják: gilice, cakó, koszta, gagó, eszterág. Magyarországon már az 1400-as évek elejéről vannak feljegyzések róluk, és március és augusztus között rendszeresen megjelennek nálunk. Orosházán is gyakran látni őket, és néhány napja az első videók is megjelentek a rákóczitelepi gólyákról a Facebookon. A helyi kisbolt tulajdonosa akkor kezdett el vizet adni nekik, amikor a szárazság és a 40 Celsius fok feletti hőség uralkodott. A gólyák gyorsan megszokták, hogy a kis kék kútból mindig biztosítanak nekik vizet.

– Ott a dombon túl van a fészkük! – hangzott el a mondat, miután megérkeztünk Rákóczitelepre. A gallyakból álló fészekben négy gólya ült, majd nem kellett sokat várni és tovább repültek az Alkotmány utca és a Virág utca kereszteződésénél található vizes tálakhoz. Az ott élők elmondták, néha öten is felbukkannak, látni lehet őket az úton sétálni, a kémények tetején. Az emberektől sem riadnak vissza, amit jól bizonyít az is, fotósunk körülbelül fél méterről tudott képeket készíteni a gólyákról.

A madár egyébként általában igyekszik víz közelbe építeni fészkét, hiszen hüllőkkel, kétéltűekkel, halakkal, rovarokkal táplálkozik, ritkán ugyan, de kisemlősöket és kisebb madarakat is elfogyaszt. Magyarországon fokozottan védett fajnak számít a fehér gólya, természetvédelmi értéke 100 ezer forint.

Hirdetés

A rákóczitelepi gólyák sikere persze nagyszerű, a helyiek szeretik a társaságukat, azonban a kisbolt tulajdonosa szeretné felhívni az emberek figyelmét, ne etessék és itassák őket tovább, hiszen ennek ellenére vadállatról van szó, augusztus közepén pedig el kellene hagyniuk az országot, amikor megindul a vándorlás.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés