Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A FIDESZ AZ 55 ÉV FELETTI MUNKAVÁLLALÓK UTÁN JÁRÓ ADÓKEDVEZMÉNYT IS MEGSZÜNTETI
Mindenegyben Blog - 2018. június 23. (szombat), 16:15

A FIDESZ AZ 55 ÉV FELETTI MUNKAVÁLLALÓK UTÁN JÁRÓ ADÓKEDVEZMÉNYT IS MEGSZÜNTETI

Hirdetés
Hirdetés
2018 jún 23

cafetéria-rendszer átalakításával már sínen van a fiatalok megszívatása, ezért a Fidesznél úgy döntöttek, ideje a magyar vállalkozóknak és a munkavállalók egy újabb csoportjának is újra keresztbe tenni. A Népszava szerint a kormány megszünteti a kormány az 55 év feletti munkavállalók után járó úgynevezett szocho-kedvezményt, ezzel éves szinten átlagosan 117 ezer forint kedvezménytől esnek el az időseket foglalkoztató munkáltatók.

A munkáltatóknak járó adókedvezménnyel a Fidesz korábban éppen az 55 év felettiek munkavállalást akarta ösztönözni, mivel a magyar munkaerőpiacon ez a korosztály a legnépszerűtlenebb.

Hirdetés
[ ]

Jelenleg mintegy 689 ezer 55-64 éves korú magyar munkavállaló van, 2013-as indulása óta pedig a szocho-kedvezménnyel nagyjából 200 milliárd forint maradt az 55 év fölöttieket foglalkoztató vállalkozásoknál.

Ennek azonban most vége van, hiszen Orbán Viktor kijelentette:

"jön a válság", magyarul hamarosan elapadnak az uniós források, addig pedig minden morzsát meg kell spórolni, hogy az ínséges esztendőkben is legyen miből hizlalni Mészáros Lőrincet és a többi narancsos oligarchát.

A Népszava szerint Varga Mihály pénzügyminiszter azzal próbálta magyarázni a lépést, hogy a kedvezményt azért nem szükséges fenntartani, mert a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, utánuk ugyanis egyáltalán nem kell majd szochót fizetni. A nyugdíjkorhatár azonban csak 58-65 év között mozog, 55 éves kor felett pedig van még pár munkában eltöltött év,

így jórészt azokkal is kiszúrt a kormány, akik ezeket esetleg nem a híd alatt nyomorogva, vagy az éhhalál szélén tengődve töltötték volna...

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés