Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
97 éves Obádovics Gyulabácsi 34,11 másodperc alatt futja a százat
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 07. (szombat), 07:36

97 éves Obádovics Gyulabácsi 34,11 másodperc alatt futja a százat

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 07

Aranyérmes lett a 95+-os kategóriában Obádovics Gyula, a legendás pedagógus

Obádovics Gyula, a magyar matematikaoktatás egyik legismertebb alakja, aranyérmet szerzett a szenior atléták országos bajnokságán a 95+-os kategóriában. A 97 éves pedagógus 100 méteres futásban érte el az első helyezést, 34,11 másodperces időeredménnyel – számolt be róla a Válasz Online Facebook-oldalán.

Hirdetés
[ ]

Obádovics Gyula neve nem csak a sportpályán cseng ismerősen, hiszen ő a Matematika című tankönyv szerzője, amely generációk számára nyújtott segítséget a műszaki tudományokban és a matematika megértésében. A pedagógus egész életében az egészséges életmód és a mozgás híve volt: 1948-ig rendszeresen atletizált és szertornázott, s még ma is fut, habár már kisebb távokon.

A matematikai tankönyv megírásának hátteréről a Narancsnak adott interjúban elmondta, hogy az ötvenes évek elején kezdett el foglalkozni a tananyag rendezésével. „Műszaki technikumokat szerveztem és felzárkóztató kurzusokat vezettem, akkor jöttem rá, milyen nehéz a forgalomban lévő tankönyvekből tanítani” – nyilatkozta. Később, a miskolci egyetemen is azzal szembesült, hogy a hallgatók matematikai alapjai hiányosak, így elkezdett jegyzeteket írni, amelyek később könyvvé váltak.

A tankönyv első változata 24 oldalas volt, amit a Műszaki Kiadó felhívására küldött be. Azóta a könyv többször is átdolgozásra került, legutóbbi, 19. kiadása nemrég jelent meg.

Obádovics Gyula eredménye és életútja inspiráló példa arra, hogy a kitartás, a tanulás és az egészséges életmód hogyan formálhatja az életünket, és még idősebb korban is új kihívások elé állíthat minket.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés