Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
55 év felettiek figyelem!!! Most jelentették be! – FONTOS kedvezményt szüntet meg a kormány, ami minden 55 év felettit érint!!! >>>
Mindenegyben Blog - 2018. június 23. (szombat), 17:42

55 év felettiek figyelem!!! Most jelentették be! – FONTOS kedvezményt szüntet meg a kormány, ami minden 55 év felettit érint!!! >>>

Hirdetés
Hirdetés
2018 jún 23

Megszünteti a kormány az 55 év feletti munkavállalók után járó úgynevezett szocho-kedvezményt, amelynek értelmében a munkáltatók által fizetendő, jelenleg 19,5 százalékos szociális hozzájárulási adó most még a bruttó munkabér 9,75 százalékával csökkenthető (legfeljebb 100 ezer forintig). Ez éves szinten 117 ezer forint kedvezményt jelent az időseket foglalkoztató munkaadóknak – írja a Népszava.

Erről a kedvezményről van szó, jelenleg még így működik :

Hirdetés
[ ]

A munkahelyvédelmi akcióterv két, életkorhoz kötött kedvezményezetti kört részesít előnyben. Az első, a huszonöt év alattiak kategóriája, a második pedig az ötvenöt év felettieké.

Az ötvenöt év felettiek esetében a törvény nem követel meg igazolást az adókedvezmény érvényesítéséhez. Sőt, időkorlátot sem határoz meg, meddig vehető igénybe a kedvezmény, továbbá nem számít az sem, ha saját jogú nyugellátásban részesül.

Az ötvenöt év feletti munkavállaló után érvényesíthető részkedvezmény egyenlő a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 9,75%-ával. Azaz a kifizetendő szociális hozzájárulási adó mértéke 9,75%-os lesz, 19,5% helyett. A szakképzési hozzájárulás mértéke nem változik ebben a kedvezményezetti csoportban, tehát a 1,5 %-os járulékot kell megfizetni.

Abban a hónapban, amikor a munkavállaló betölti az 55. életévét, a részkedvezmény az egész hónap tekintetében megilleti a munkáltatót.

Sok esetben a munkáltató csak részmunkaidőben foglalkoztatja az ötvenöt év feletti munkavállalót, így ebben az esetben a járulékkedvezmény a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkentett része után illeti meg a munkáltatót.

Néhány példán keresztül szemléltetjük, hogy a munkáltató mennyi adót spórolhat meg ötvenöt év feletti munkavállaló alkalmazásával.-írja a https://budapeststartup.hu

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés