Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
22 halott!Szénné égett holttestek és teljes döbbenet az akkugyárban történt tragédia után.
Mindenegyben Blog - 2024. június 25. (kedd), 07:43

22 halott!Szénné égett holttestek és teljes döbbenet az akkugyárban történt tragédia után.

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 25

Súlyos Ipari Katasztrófa Dél-Koreában: Lítiumakkumulátor-Gyár Tűzvészében Huszonkét Halott

Dél-Korea történetének egyik legsúlyosabb ipari katasztrófája történt hétfőn, amikor huszonkét ember életét vesztette egy lítiumakkumulátor-gyárban keletkezett tűzben. Az áldozatok többsége külföldi, főként kínai állampolgár volt.

A Tűz Kialakulása és Terjedése

A Hwaseong városában található gyárban több mint 100 ember dolgozott, amikor robbanások sorozata történt a második emeleten, ahol lítiumion-akkumulátorokat vizsgáltak és csomagoltak. Az első jelentések szerint a tűz rendkívül gyorsan terjedt, és a mérgező füst percek alatt elárasztotta az üzemet, ami megnehezítette a dolgozók menekülését.

A Tragédia Részletei

A tűzvészben 22 ember vesztette életét, közülük 20 külföldi állampolgár: 18 kínai, egy laoszi és egy ismeretlen nemzetiségű személy. A helyszíni tűzoltók elmondása szerint a holttestek többsége súlyosan megégett, így azonosításuk időbe telik. Egy személyt még mindig eltűntként tartanak nyilván.

 

Hirdetés

Hatósági Reakciók és Intézkedések

Jun Szogjol dél-koreai elnök a helyszínre látogatott, és kijelentette, hogy a vészkijáratok elé helyezett gyúlékony anyagok miatt a dolgozók nem tudtak menekülni. Az elnök utasította a hatóságokat, hogy vizsgálják meg a hasonló vegyi üzemeket, és tegyenek lépéseket az ilyen balesetek megelőzése érdekében. Az Aricell gyárat birtokló S-connect részvényei több mint 20 százalékkal estek vissza a szöuli tőzsdén a katasztrófa hírére.

A tűzeset az egyik legsúlyosabb ipari katasztrófa Dél-Korea történetében, és rámutat a lítium akkumulátorok gyártásával járó veszélyekre, amelyek magas hőfokon és gyorsan égnek, és hagyományos tűzoltási módszerekkel nehezen megfékezhetők.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés