Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 17. (szombat), 17:31

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 17

Elhunyt Novák Ferenc Tata: A magyar táncházmozgalom legendás alakja 93 évesen távozott

Szomorú hír érkezett a magyar kultúra világából: 93 éves korában elhunyt Novák Ferenc Tata, a neves koreográfus, rendező és etnográfus. Az Index számolt be róla, hogy a magyar néptánciskola és a folklór színházi megjelenítésének egyik megteremtője 2024. augusztus 17-én hajnalban békésen elaludt.

Novák Ferenc Tata neve szorosan összefonódik a táncházmozgalom létrejöttével. Hite szerint a táncot úgy kell megtanulni, mint az anyanyelvet – természetesen, a közösség erejével. Munkássága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar néptánc és a folklór szerves része legyen a színházi életnek, és hogy a népi kultúra értékei megőrződjenek az utókor számára.

Hirdetés
[ ]

A család közleménye szerint Novák Ferenc 94. életévében, békésen távozott. "A kiszolgáltatottság helyett a megnyugvást választotta, bölcsen hagyta, hogy kifogyjon belőle az életerő" – olvasható a közleményben, amelyet Veszprémi Judit juttatott el a szerkesztőséghez. A család kiemelte, hogy Novák Ferenc az utolsó pillanatig szellemi frissességben élt, és idén áprilisban a Táncháztalálkozón még több száz embernek tartott tánctörténeti előadást.

"Sokat köszönhet neki a magyar kultúra és Magyarország. Mélyen, de nem kritikátlanul szerette hazáját, melynek sorsáért az utóbbi években rengeteget aggódott…" – írják a rendezőről. Úgy vélik: „Páratlan életműve, tapasztalata, tudása és kalandos élettörténetei nemcsak alkotásaiban, de barátaiban, tanítványaiban, családjában, gyermekeiben és unokáiban egyaránt továbbélnek.”

Hirdetés

Novák Ferenc Tata öröksége, munkássága és a magyar néptáncért tett erőfeszítései örökké emlékezetesek maradnak. Nyugodjon békében!

Kapcsolódó cikkünk
1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Életének 103. évében elhunyt dr. George Berci (Bérci György), az egyetem Doctor Honoris Causa kitüntetettje. Négy...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés