Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
100 éves lett Bálint Gazda!
Mindenegyben Blog - 2019. július 28. (vasárnap), 10:27

100 éves lett Bálint Gazda! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 júl 28
Hirdetés
[ ]

Bálint György, vagy ahogy szinte mindenki ismeri, Bálint gazda Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, egykori országgyűlési képviselő 1919 július 28.-án látta meg a napvilágot Gyöngyösön. Mérnöki oklevelét a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián szerezte 1941-ben. Dolgozott a Földművelésügyi Minisztériumban és a Kertészeti Kutatóintézetben is. 1981-től 2009-ig a Magyar Televízió Ablak című műsorában szerepelt, országos ismertséget ebben a műsorban szerzett. Rendszeresen publikált a Magyar Nemzetben, a Népszabadságban, a Szabad Földben és a Nők Lapjában is. A mai napig aktív, unokájával közösen üzemelteti és naponta frissíti honlapját, ahol hobbikertészeknek ad tanácsokat, emellett a közösségi médiában is jelen van.

Négyszer nősült, büszke arra, hogy János fia és András unokája is kertészmérnök lett, sőt, ahogy egykoron ő is, ők is a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem dékánjai voltak. Legújabb könyve, a Bálint gazda, a százéves kertész (Bánó Andrással közösen) augusztusban jelenik meg.

Számtalanszor megkapta azt a kérdést, hogy minek köszönheti hosszú életét, és azt, hogy továbbra is dolgozik. Erre mindig azt feleli, szerinte a titok abban rejlik, hogy egész életében keményen dolgozott a jó levegőn, de kiemelte felesége, Antónia gondoskodását is. Elmondása szerint századik születésnapját egy jóbarátjuk vendéglőjében ünnepli majd családi körben. Szakmáját mindig is rajongásig szerette, ezt egyik elhíresült nyilatkozata is alátámasztja:

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés