Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 Perce jelentették be :Egységes, 300 forintos helyjegyet vezet be a Volánbusz is
Mindenegyben Blog - 2024. augusztus 09. (péntek), 12:36

1 Perce jelentették be :Egységes, 300 forintos helyjegyet vezet be a Volánbusz is

Hirdetés
Hirdetés
2024 aug 09

Új tarifarendszer a Volánbusznál: Egységes helyjegy a távolsági járatokon

A MÁV–Volán-csoport a tarifarendszer modernizálásának következő lépéseként bevezeti a fix, 300 forintos helyjegyet a távolsági buszjáratokon, függetlenül az utazás távolságától. Ez az újítás a tavaly nyáron már bevezetett vasúti helyfoglalási rendszerre épül, amely nem IC-minőségű kocsikból álló, de helyjegyköteles vonatokon is érvényes.

Hirdetés
[ ]

Az átalakítás célja az volt, hogy egyszerűsítsék a Volánbusz-járatokon korábban alkalmazott távolsági kiegészítő jegyek rendszerét, amely bonyolult volt, mivel az ár függött az utazás távolságától, és a jegyek beszerzése is nehézkesnek bizonyult. Az új helyjegy azonban mindenki számára könnyebben átlátható és kezelhető megoldást kínál.

Egyelőre az új helyjegy rendszer a Budapestről induló és oda érkező távolsági buszokon érhető el, de a tervek szerint hamarosan a vidéki városok közötti járatokra is kiterjesztik. A helyjegy megvásárlásával az utasok biztosított ülőhelyet kapnak, ami különösen csúcsidőben jelent komoly előnyt.

Az új tarifarendszerrel a MÁV–Volán-csoport célja az utazási élmény javítása és a jegyvásárlás folyamatának egyszerűsítése. A helyjegyeket a jegy.mav.hu oldalon, vasúti és autóbuszos pénztárakban, valamint a MÁV-Start automatáiban is meg lehet vásárolni, ám digitális vásárlás esetén 5% kedvezmény is elérhető, így mindössze 285 forintért kapható.

A helyjegy minden utazási igazolvány mellé megvásárolható, de nem kötelező, csak ajánlott, különösen a forgalmas járatokon, ahol a helyjegy nélküli utasok csak a szabad helyeket foglalhatják el.

SZERINTED JÓ ÖTLET? KÖVETKEZŐ LÉPÉS A HELYI JÁRATOKON VALÓ BEVEZETÉS ?ÍRD LE A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés