Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce érkezett :VIZSGÁHOZ kötnék az IDŐSEK internetezését!
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 15. (vasárnap), 12:30

1 perce érkezett :VIZSGÁHOZ kötnék az IDŐSEK internetezését!

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 15

Kritika és viták az idősek internetezési szokásairól: Informatikai szakember javaslata ellenállásba ütközött

Az idősebb generáció internetezési szokásai körül kibontakozott vita nagy figyelmet keltett egy Reddit fórumon, miután egy informatikai szakember éles kritikát fogalmazott meg. Sokan felháborodtak azon az elképzelésen, miszerint kötelező internetes felhasználói vizsgát kellene bevezetni a 65 év feletti korosztály számára.

1. Az informatikai szakember kritikája

A szakember azt állítja, hogy az idősebbek gyakran nem ismerik fel az online csalásokat, ami miatt nagyobb veszélynek vannak kitéve az interneten. Szerinte minden 65 év feletti embernek kötelező internetes vizsgát kellene tennie, és csak azok használhatnák az internetet, akik sikeresen teljesítik a tesztet. Ez szerinte biztonságosabbá tenné az online környezetet az idősek számára.

2. A fórumon kibontakozott vita

Az elképzelés nem aratott osztatlan sikert. A fórumon élénk vita alakult ki, ahol többen felhívták a figyelmet arra, hogy nem csak az időseket érintik az internetes csalások. A szakember javaslata szerintük megalázó és igazságtalan lenne, hiszen minden korosztályra veszélyesek az online átverések. Sokan kiálltak az idősek mellett, mondván, hogy hatalmas élettapasztalatuk van, és a digitális tudásuk bővítése helyett az internetes oktatás lenne a megoldás.

3. Nem ez az első eset, hogy korlátozni akarnák az idősek szabadságát

Hirdetés

Ez nem az első alkalom, hogy valaki a nyugdíjas korosztály szabadságát korlátozná. Korábban egy anyuka nyílt levelet tett közzé, amelyben arra kérte a nyugdíjasokat, hogy ne utazzanak iskolai időben a buszokon, ezzel csökkentve a zsúfoltságot. Az ilyen javaslatok azonban gyakran széles körű ellenállásba ütköznek, mivel sokan úgy vélik, hogy az időseknek joguk van szabadon élni mindennapi életüket, függetlenül attól, hogy online vagy a közlekedésben vesznek részt.

Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását tizenkétszer két órás időkeretben – írja az MTI.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos kiemelte: az uniós tagállamok közül Magyarországon kezdtek kormányzati szinten foglalkozni azzal, miként részesülhetnének az idősek is minél nagyobb számban és mértékben az informatika vívmányaiból, kiemelte: napjainkban a polgárok 19 százaléka idősebb 65 évnél, de 2030-ra ez az arány 25 százalékig emelkedhet.

Hozzátette: tavaly nyáron készítettek országos reprezentatív felmérést arról, hogy igényelnének-e az idősek a felhasználói ismereteket oktató kurzust, novemberben pedig kormánydöntés született annak elindításáról.

Hollik István megjegyezte: abban is próbálnak segíteni a nyugdíjasoknak, hogy aktív, teljes életet élhessenek, példaként említve a munkavállalást lehetővé tevő nyugdíjas szövetkezeteket, akárcsak az idősek számára digitális kompetenciákat adó oktatást.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés