Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!Álmában érte a halál a magyar sportolót
Mindenegyben Blog - 2024. szeptember 16. (hétfő), 15:44

1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!Álmában érte a halál a magyar sportolót

Hirdetés
Hirdetés
2024 szept 16

Elhunyt Juhász István, a Ferencváros legendás olimpiai bajnok futballistája

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Juhász István, a Ferencváros egykori kiváló középpályása, aki a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakjaként vonult be a sporttörténelembe. A Ferencvárosi Torna Club honlapján megjelent megemlékezés szerint Juhász 13 szezonon át erősítette a zöld-fehér csapatot, ahol 480 mérkőzésen lépett pályára és 87 gólt szerzett. Négy alkalommal lett magyar bajnok (1964, 1967, 1968, 1976), és háromszor hódította el a Magyar Kupát (1972, 1974, 1976).

Hirdetés
[ ]

Sikerei a Ferencváros színeiben

Juhász István tagja volt annak a legendás Ferencvárosnak, amely az 1964–1965-ös szezonban elnyerte a Vásárvárosok Kupáját (VVK), ezzel nemzetközi sikert aratva. Emellett szerepelt a Ferencváros együttesében a VVK- és a KEK-döntőkben is. Az 1974-es évben a klub örökös bajnokává választották, amely örök elismerés a Ferencváros részéről.

Olimpiai bajnok és válogatott karrierje

Juhász István a magyar válogatottal is kiváló eredményeket ért el, a legemlékezetesebb talán az 1968-as mexikóvárosi olimpia volt, ahol az aranyérmes csapat tagjaként szerepelt. Hősies küzdelmét mutatja, hogy egy alkalommal repedt tüdővel is pályára lépett, ezzel példát mutatva elszántságból és kitartásból. Az olimpián hat mérkőzésen egy gólt szerzett.

A magyar válogatottban összesen 23 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, és a csapattal az 1972-es belgiumi Európa-bajnokságon a negyedik helyet sikerült megszereznie.

Juhász István halála mélyen megrendítette a magyar futballközösséget, öröksége és emléke azonban örökre fennmarad a magyar sporttörténelem aranylapjain.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés