Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Igaz történetek
Egyre több életet mentenek meg bátor magyar katonák a civil életben
Mindenegyben Blog - 2018. április 20. (péntek), 21:59

Egyre több életet mentenek meg bátor magyar katonák a civil életben (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 ápr 20

Az utóbbi hetekben az ország több pontján is bátor és azonnali fellépéssel, szakszerű helytállással segítettek a katonák bajba jutott embereken, s mentettek életet.

Győri tartalékosok segítettek egy motoros balesetben

A győri 1. járási század két önkéntes területvédelmi tartalékos katonája, nem mindennapi helytállásról tett tanúbizonyságot április 13-án.

Gerencsér Ákos törzsőrmester (Forrás: Honvedelem.hu)

Az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság katonái, Gerencsér Ákos törzsőrmester és Rácz Krisztián tizedes önkéntes területvédelmi tartalékosok autóval tartottak soron következő kiképzésük helyszínére Győrben. Reggel fél hétkor jó helyen voltak jó időben, amikor az Árpád utca és a Gárdonyi Géza utca sarkán egy pár perccel korábban történt baleset helyszínére érkeztek: egy kismotoron (robogón) közlekedő személy szenvedett közúti balesetet. A sérült zebra mellett feküdt, amikor észrevették és sürgősen elsősegélyben részesítették. A tartalékos katonák értesítették a rendőrséget, biztosították a helyszínt, a közúti forgalmat, a további balesetek elkerülése érdekében irányították a rendőrség kiérkezéséig a katonai kiképzésük során tanult módon.

Rácz Krisztián tizedes (Forrás: Honvedelem.hu)

A mentők megérkezését követően a beteget átadták az egészségügyi szakembereknek, ezt követően az ellátás miatt feltorlódott forgalom biztonságos továbbhaladását segítették. A balesetet szenvedett kérésére a motor őrzését is ellátták, valamint a megrongálódott jármű biztonságos elhelyezéséről is gondoskodtak, a tulajdonossal és a rendőrséggel egyeztetve. A tartalékos katonák a helyszínelést és az adatfelvételt követően folytatták további útjukat a kiképzés helyszínére, amelyet sikeresen teljesítettek és újabb katonai ismeretekkel bővítették tudásukat.

Életmentésben segített a vezénylőzászlós

Szolnok felé tartott a 4-es főúton az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezénylőzászlósa, amikor két ijedt, az autósoknak integető alakra lett figyelmes, akik próbáltak segítséget kérni az arra közlekedőktől. Pasztercsák László törzszászlós azonnal megállt, hogy megnézze, miben lehet segítségükre.

Pasztercsák László törzszászlós (Forrás: Honvedelem.hu)

Mint az néhány másodperc múlva kiderült, egy férfi feltehetően szívinfarktust kapott és eszméletlen állapotban volt az autójában. A törzszászlós segített a férfit kiemelni, majd stabil oldalfekvésbe helyezte a beteget, akinek csak alig észlelhető életjelei voltak. Miközben értesítették a mentőket, próbálta stabilizálni a férfi állapotát, aki többször magához tért, majd újra elájult.

 A vezénylőzászlós segédkezett a helyszínre érkező mentőhelikopter leszállításában is. Mialatt a mentősök megkezdték a beteg szakszerű ellátását, a törzszászlós lezárta az utat, majd a rendőrök kiérkezését követően segített a forgalom irányításában.

Eszméletlen férfin segítettek a szolnoki katonák

Hirdetés

Egy földön fekvő, 70 év körüli férfinek nyújtottak segítséget az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái április 16-án, a délelőtti órákban, Jászladány területén.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés