MindenegybenBlog

Zenthe Ferenc fia le sem tagadhatná híres édesapját – Ennyire hasonlít édesapjára a színészlegendára

Zenthe Ferenc 100 éve született: A magyar színjátszás legendája

Száz éve, 1920. április 24-én született Zenthe Ferenc, aki a magyar színjátszás egyik legikonikusabb alakja lett. Legismertebb szerepei közé tartozik a Tenkes kapitánya és a Szomszédok sorozat Taki bácsija, amely generációk kedvencévé tette őt. Azonban tehetsége jóval több mint száz filmes, televíziós és színházi produkcióban is megmutatkozott. 2020-ban, születésének 100. évfordulóján országszerte megemlékezésekkel tisztelegnek a színész munkássága előtt.

Az emlékév fővédnöke fia, Zenthe Ferenc ifj., aki méltán büszke híres édesapjára, akivel nemcsak névben, de sok másban is hasonlítanak. A jubileumi év során rendezvényekkel és eseményekkel tisztelegnek a színész életműve előtt, kiemelve azt a mély hatást, amit a magyar kultúrára gyakorolt.

“Édesapámat nagyon sokan szerették, és ő is ugyanígy tudott szeretni. Úgy érzem, a mai világban ez a szeretethiány előbb-utóbb rendeződik. Legyen ez az év, ez az alkalom jó lehetőség, hogy ez eszünkbe is jusson” – mondta januárban a Salgótarjáni Városi Televízióban.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház emlékévet indított a színésznek, melynek keretében többek között online emlékezést is tartanak a színház Facebook-oldalán és honlapján. Ezen kívül a “G&D Kézműves Cukrászda”, mely kétszer is elnyerte az “Az ország tortája” címet, egy különleges mákos-szilvás tortát is készített, a “Zenthe tortát”, ami a színész nevét viseli.

Ifjabb Zenthe a Story magazinnak mesélt édesapjáról és az ő közöttük lévő kapcsolatról is. Azt mondta, hogy az idősebb Zenthe egy szelíd és megértő szülő volt, aki soha nem próbálta irányítani vagy korlátozni gyermekét. “Amikor a szemtelenségem már szinte az elviselhetetlenség határát súrolta, nagyon leteremtett, mondott öt hangos mondatot, és csak meredt rám. Ilyenkor tudtam, hogy el kell gondolkodnom” – emlékezett vissza az ifjabb Zenthe.

A 2023-as év így Zenthe Ferencnek és maradandó örökségének állít emléket, és bár már száz éve született, munkássága az idő próbáját kiállva még mindig a magyar kulturális élet részét képezi.

2024-08-21 07:17:07 - Mindenegyben Blog