MindenegybenBlog

Volt tanítványa szerint mindennapos volt a bántalmazás a gyerekfelrúgó edzőnél - „Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél”

Videóval: Kitálalt a bántalmazó edző megdöbbentő módszereiről egy volt tanítványa

 

Egy döbbenetes eset rázta meg a szolnoki kalandpark látogatóit, amelyet egy biztonsági kamera is rögzített. Egy felügyelő brutálisan megrúgott egy rábízott gyermeket, aki ennek következtében fejjel a földre esett. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy az incidens miatt feljelentést tettek.

Az elkövető nem más, mint a jászberényi Yakuzák SE elnöke, aki kegyetlen módon bánt a kisgyermekkel. Az Y Akadémia által szervezett nyári napközis tábor keretében kísérte a csoportot a kalandparkba.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt, Agócs Tibort, 2020-ban Novák Katalin, akkori államtitkár életműdíjjal tüntette ki. Ez az eset különösen botrányos fényt vet a díjazásra.

Csütörtökön érkezett a hír, hogy Jászberény polgármestere, Budai Lóránt, rendkívüli ülést hívott össze a szolnoki kalandparkban történtek miatt. Agócs Tibor, aki néhány éve sportdíjat kapott, Jászberény szülötte. Budai Lóránt és a település ellenzéki többsége fontolóra vette, hogy visszavonják a díjat, mivel Agócs szégyent hozott a városra.

A bántalmazott kisfiú édesanyja az RTL Híradónak nyilatkozott a történtekről. Elmondása szerint ő is az internetre feltöltött videóból értesült arról, hogy kisfiát bántalmazták a kalandparkban.

A szolnoki kalandpark területén történt bántalmazással kapcsolatban megszólalt a férfi egykori tanítványa is, további megdöbbentő részleteket tárva fel a nyilvánosság előtt.

Agócs Tibor egy korábbi tanítványa a Fókuszban beszélt arról, nem ez az első eset, hogy a férfi fizikailag bántalmaz és megaláz egy gyermeket. Hagyó Márton szerint a bántalmazásról készült felvétel

„tökéletesen összefoglalja a 35 évet. Abszolút erről szólt. Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik például családon belüli erőszakot vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken”.

A férfi alig 10 évesen került be a jászberényi karateegyesületbe, amelyet mellesleg a bántalmazó vezet. Előbbi 2 hónapig bírta az edzéseket, egy életre beleégett az a mondat, amelyet edzőjétől hallott, ha valaki valamit rosszul csinált.

„Combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?”

– így hangzott a mondat Agócs egykori tanítványa szerint.

„Akkor akár egy 10-15-20 éves gyereket felállított, a csoport addig megállt, végig kellett nézni, hogy valaki vár egy combost, egy gyomrost. Hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahol nem számítottál rá.

Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél”

– emlékezett vissza a történtekre. Megjegyezte, abban a közösségben szinte mindennapos volt a felesleges erőszak.

„A tagoknak egy része fizikálisan erősebb volt, viszont mentálisan sokkal nagyobb problémával küzdött, és ezt itt tudta levezetni”

 

– mondta Hagyó Márton.

„Ez a videó, ez az egyperces videó tökéletesen összefoglalja a 35 évet. Abszolút erről szólt. Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik például családon belüli erőszakot vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken” – erről már Hagyó Márton beszélt, aki alig 10 éves volt, amikor megtetszett neki az a jászberényi karateegyesület, amit a fenti videón látható férfi vezetett. Azt mondta a Fókusznak, hogy 2 hónapig bírta, mert már gyerekként érezte, hogy valami nem stimmel az edzéseken.

 

Egy meghatározó mondata volt, ami nagyjából belém is égett, hogy ha valamit rosszul csináltál, vagy büntetni akart, hogy »combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?«

– kezdte a megrázó élménybeszámolót.

Akkor akár egy 10-15-20 éves gyereket felállított, a csoport addig megállt, végig kellett nézni, hogy valaki vár egy combost, egy gyomrost. Hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahol nem számítottál rá. Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél

 

– tette hozzá Hagyó. Azt mondta, a videót látva szembesült azzal, milyen káros közegből szállt ki. Szerinte a nagy köztiszteletnek örvendő edző rendszeresen visszaélt erejével, és durván bántotta tanítványait:

Ebben a közösségben szinte mindennapos volt az erőszak, a fölösleges erőszak, egymás abuzálása, szinte klikkekre osztódott maga az egyesület is. A tagoknak egy része fizikálisan erősebb volt, viszont mentálisan sokkal nagyobb problémával küzdött, és ezt itt tudta levezetni.

Hagyó Márton – Forrás: Fókusz

 

A karateedző szerdán közleményt adott ki, majd megszüntette az egyesület oldalát, de időközben valóságos lincshangulat alakult ki a férfi ellen a kommentelők között. A pszichológus szerint nem véletlenül vált ki ekkora dühöt egy ilyen videó, ahol tisztán és védhetetlenül látszik, mit jelent egy gyermek elleni fizikai erőszak. A fenti videóra kattintva a szakember véleményét is megnézheti, valamint az édesanya is hosszabban mesél még a történtekről.

Évekre börtönbe kerülhet

A karateedző akár börtönbe is kerülhet – mondta Tuza Péter ügyvéd az RTL Híradónak. Szerinte a nyomozó hatóság azt is vizsgálni fogja, hogy a férfi korábban követett-e el hasonló bűncselekményt. Ha igen, az súlyosbító körülménynek számít.

 

Tuza Péter úgy fogalmazott: „Súlyos testi sértés kísérlete – márpedig itt a Jóisten által biztosított jóság, hogy a gyereknek nem tört el semmije – az 3 évig terjedő szabadságvesztés. A kiskorú veszélyeztetése meg 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.” Azt, hogy hogyan reagált a történtekre a Magyar Karate Szövetség, megtudhatják a Híradó alább megnézhető riportjából.

2024-07-19 11:49:05 - Mindenegyben Blog