MindenegybenBlog

⚡️⚡️ Visszanyalt a fagyi: Tovább nőtt Karácsony előnye az újraszámlálás keddi fordulójában ⚡️😮 ⏬️ EZT NÉZD ⏬️

Több mint 100 szavazattal nőtt Karácsony Gergely előnye Vitézy Dáviddal szemben az újraszámlálás során. A Telex információi szerint szerdán kora délután Karácsony 146 szavazattal vezetett Vitézyvel szemben.

Mi történik a Budapest főpolgármesterségéért zajló küzdelemben, hogy áll az újraszámlálás?

Jelentősen Nőtt Karácsony Gergely Előnye Vitézy Dáviddal Szemben az Újraszámlálás Során

Több mint 100 szavazattal növelte előnyét Karácsony Gergely Vitézy Dáviddal szemben az újraszámlálás eredményeként. A Telex információi szerint szerdán kora délutánra Karácsony már 146 szavazattal vezetett. De mi is történik pontosan a Budapest főpolgármesterségéért folyó küzdelemben, és hogyan áll az újraszámlálás?

Karácsony Gergely a szavazás után néhány nappal bejelentette, hogy a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi, hogy visszaállítsák a voksolás tisztaságába vetett bizalmat. Bár Vitézy Dávid csapata nem verte nagydobra, hétfőn hasonló kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB), ám az elutasította azt.

Ezt követően Vitézy bejelentette, hogy újraszámlálást követel az FVB-n keresztül a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB). Az NVB elfogadta Vitézy fellebbezését, és az újraszámlálás Karácsony Gergelynek hozott újabb győzelmet.

Mind Karácsony, mind Vitézy ezután új választás kitűzését kezdeményezte a Kúriánál, ám mindkét beadványt elutasították. Karácsony elfogadta a döntést, Vitézy azonban továbbra sem nyugodott bele, és az Alkotmánybírósághoz fordult, amely arra kötelezte a Kúriát, hogy értékelje újra korábbi ítéletét.

Az újraszámlálás során több szavazatot is helytelenül számoltak. Például egy kerületben 68, Karácsony Gergelyre leadott voksot Vitézy Dávidhoz számoltak. Vitézy Dávid elmondása szerint akár ezer vagy több szavazólap minősítése is változhat az újraszámlálás során. A végleges eredmény várhatóan pénteken születhet meg.

„Voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak – mindhárom jelölt kapott ilyet”

írta Vitézy a közösségi oldalán.

A Telex friss részletezése szerint előfordult olyan eset is, hogy egy-egy szavazatot nem a megfelelő jelölthöz soroltak. Akadtak jelentősebb eltérések, például

egy kerületben 68, Karácsony Gergelyre leadott voksot számoltak Vitézy Dávidhoz

– ismertették.

„Ezen a ponton az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni”

– fogalmazott a hírportálnak Vitézy Dávid, miután arról kérdezték, hogyan látja az újraszámlálási folyamatot.

A tervek szerint pénteken már meg is születhet a végleges eredmény.

2024-07-12 07:17:47 - Mindenegyben Blog