Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat, sok munkaadó visszaél a felmondással!!! FELMONDÁS közös megegyezéssel? ERRE NAGYON vigyázz, mert aljas módon átverhetnek és, amikor észreveszed MÁR KÉSŐ!
Mindenegyben Blog - 2020. február 03. (hétfő), 19:46

Vigyázat, sok munkaadó visszaél a felmondással!!! FELMONDÁS közös megegyezéssel? ERRE NAGYON vigyázz, mert aljas módon átverhetnek és, amikor észreveszed MÁR KÉSŐ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 feb 03

Vigyázat, sok munkaadó visszaél a felmondással!!! FELMONDÁS közös megegyezéssel? ERRE NAGYON vigyázz, mert aljas módon átverhetnek és, amikor észreveszed MÁR KÉSŐ!

Járt már úgy, hogy amikor beadta felmondását, a munkaadója ragaszkodott a közös megegyezéshez? Ne lepődjön meg, ma ez általános gyakorlat Magyarországon, amit „aljas felmondáspótló eszköznek” nevez a jogász szakma.-írja a http://profit7.hu

Hirdetés
[ ]

„Aljas felmondáspótló eszköznek” nevezte a gyakorlatban a munkaviszony közös megegyezéssel való felmondását Pethő Róbert ügyvéd “A közös megegyezés problémái” című előadásában, amely a Wolters Kluwer által szervezett XIII. Magyar Munkajogi Konferencián hangzott el. A munkaviszony a feleknél nem egyszerre veszíti el rendeltetését; a valóságban általában a munkáltató győzködi alkalmazottját a közös megegyezés aláírásáról – magyarázta. A munkaadó általában többletjuttatással, ingóságok (céges autó) jutányos áron való megvételének lehetőségével, kedvező munkáltatói értékeléssel „érvel” a közös megegyezéses válás mellett, de arra is volt már példa, hogy közeli hozzátartozója munkaviszonyának megszüntetésével fenyegették a dolgozót – ismertette az ügyvéd.

Hozzátette: az ítélkezési gyakorlat szerint az az egyezség érvénytelen, amely nyomán a munkavállalót hátrány éri a Munka törvénykönyve (Mt.) előírásaihoz képest, vagy amelyben a munkavállaló lemond szabadsága pénzbeli megváltásáról. Szintén érvénytelen lehet a közös megállapodás, ha a dolgozót kényszerhelyzetbe hozzák, például nem adnak időt döntése mérlegelésére, vagy nem konzultálhat ügyvéddel – mondta Pethő Róbert.

Hirdetés

EZ IS ÉRDEKELHET : 8 végezetes hiba, amit a dolgozók sokszor elkövetnek a felmondáskor! AZ emberek 90%-a nem tudja, pedig tanítani kellene annyira fontos!!!! >>>> ITT olvashatod el a teljes cikket!

Új trend a tárgyalótermekben, hogy a munkavállaló védői elmeszakértői véleményeket szereznek be annak igazolására, hogy a munkáltató által létrehozott körülmények miatt a munkavállaló nem volt döntésképes állapotban a közös megegyezés aláírásakor – említette az ügyvéd

Meccs a tárgyalóteremben

A Kúria szerint a statáriális jellegű eljárások érvénytelenek; az Mt. az ajánlat érvényességi idejéről nem mond semmit – idézte a tételes jogot Lőrincz György ügyvéd, aki azt javasolta, hogy a tárgyaláson érdemes olyan helyzetet teremteni, amelyben a munkavállaló ajánlja fel a közös megegyezést. Pethő Róbert úgy vélte, a munkáltatónak higgadt, nyugodt, tárgyilagos légkört kell teremteni a megbeszélésen, már csak azért is, mert egy esetleges bírósági eljárásban rajta lesz a bizonyítási teher. Utóbbi miatt szükséges a háromfős „felmondó testület” jelenléte a beszélgetésen, ami ugyanakkor a nyomásgyakorlás eszköze is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés