Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat, egyre gyorsabban terjed a kórság! Ha ilyen foltot lát magán azonnal ellenőrizze az ágyát, könyveit, ruháit, függönyeit, szekrényeit, bőröndjeit! Otthon és idegen helyen is! Itt vannak a részletek
Mindenegyben Blog - 2020. május 13. (szerda), 22:31

Vigyázat, egyre gyorsabban terjed a kórság! Ha ilyen foltot lát magán azonnal ellenőrizze az ágyát, könyveit, ruháit, függönyeit, szekrényeit, bőröndjeit! Otthon és idegen helyen is! Itt vannak a részletek (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 13

Az ágyi poloska döntően passzív módon terjed, leggyakrabban különféle használati tárgyakkal (bútorral, képpel), csomagokkal, szállító gépkocsik közvetítésével. Központi fűtéses lakóházon belül a szomszédos lakóházakba a csövek áttörési helyein keresztül aktív módon is számíthatunk az ágyi poloska megjelenésére.

Ágyi poloska terjedése (“Miért van sok ágyi poloska Budapesten?”): Poloskák terjedése a tankönyvi esetek szerint általában passzív. Ilyen esetekben mi magunk hurcoljuk be a lakásba, egy fertőzött tárggyal. Az ágyi poloska rejtekhelyei az alvó ember közelében vannak: képkeret a hálószobában, ágy, falvédő, könyv, éjjeliszekrény, matrac, utazótáska. Ezen tárgyak közvetítésével (egyik lakásból a másikba való költöztetésével) válik rémálommá az éjszakai alvás, az új lakásban is. Paradox módon a világ nyitottsága, illetve a hazai nehéz gazdasági és szociális helyzet egyaránt az ágyi poloskának kedvez.

Hirdetés
[ ]

A jellemzően hostelekben, néhány napra megszálló turisták hozzák-viszik az ágyi poloskákat – repülőgépen közlekedve néhány óra alatt kontinenseket szelhetnek át, az utazótáskákban lapuló poloskákkal együtt. A hazai városi lakosság pedig gyakran kényszerül albérletet váltani, esetleg használt bútort szerez be. Pénzszűke körülmények a profi poloskairtás megrendelésétől visszatartják a megrendelőt, inkább házilagos barkács megoldásokkal igyekeznek irtani az ágyi poloskát. Ennek okán (a sikertelenség mellett) többnyire ellenállóképességet alakítanak ki az ágyi poloskák szervezetében. Ezen tényezők miatt, az utóbbi 10 évben robbanásszerűen nő az ágyi poloska bejelentések száma Budapesten.

Lakótömbön belül, jellemzően függőleges irányban, az ágyi poloska lakásról lakásra is terjed. Fűtéscsövek hézagai mentén, panelhézagokon át, strangokon keresztül, védőcsövekben közlekednek. Az új lakásba átjut az ágyi poloska, majd alvó embert talál, elbújik az ágyban vagy környékén, vérszívásba majd szaporodásba kezd. Körfolyosós bérlakásokban nem ritka, hogy ágyneműből rázzák le az ágyi poloskát alsőbb szintekre, ahonnan a nyitott ajtón vagy ablakon át jut be a lakótérbe.

Forrás : http://agrohydro.hu/

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés