MAGYARORSZÁG FELÉ TART A SPANYOL VIHAR!

Hirdetés
[ ]

Az autók csónakként hánykolódtak az utcákon, annyi eső esett.

Szürreális látványt nyújtottak az árvizek Spanyolországban: a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt sokan az autójukban kerestek menedéket, de az áradó víz magával ragadott néhány járművet is.

Európát éppen a Cerberus nevű hőhullám sújtja tikkasztó hőséggel, de néhány nappal ezelőtt még a viharok okoztak nagy gondokat. Észak-Spanyolországban olyan heves esőzések voltak, hogy Zaragoza városának egyes részein óránként 54,2 liter csapadék hullott le egy négyzetméterre.

A sok eső miatt több városrészben is elöntötte az utakat a víz, amiről rémisztő felvételek készültek: egyesek az autójukba kapaszkodtak, hogy ne sodorja el őket az ár, de volt olyan is, hogy autókat is elsodort az árvíz – írja az Euro Weekly.

Csodával határos módon személyi sérülés nem történt, ami a mentőcsapatok gyors közbeavatkozásának köszönhető, akik tűzoltólétrákat és terepjárókat vetettek be, több tucat embert kimenekítve, akik menekülés közben vagy beszorultak a járműveikbe, vagy fára másztak.

A július 6-i esőzések hatására vannak, akiket az otthonukból kellett evakuálni elővigyázatosságból, de az A23-as autópálya egy szakaszát is lezárták ideiglenesen, egyes tömegközlekedési járatokat pedig eltereltek vagy felfüggesztettek.