MindenegybenBlog

Végre kinyitott az egyik legolcsóbb és legkülönlegesebb fürdő a világon: és itt van hozzánk nagyon közel!

Végre kinyitott az egyik legolcsóbb és legkülönlegesebb fürdő a világon: és itt van hozzánk nagyon közel! 

Örömmel jelentjük, hogy ez a fantasztikus fürdő ismét látogatható! Nem kell messzire utaznod, hiszen csak egy kőhajításnyira van a határtól.

Pacsér mindössze 17 kilométerre található a bácsalmási határátkelőtől, Szegedtől pedig a röszkei határátkelőn és Szabadkán keresztül 97 kilométerre van.

Választhatod még az autópályának tűnő négysávos utat is, egészen a topolyai elágazásig, majd Topolyán át Pacsér már gyorsan elérhető.

A szerb–magyar határ közelében egy természeti csoda várja a helyi lakosokat és a turistákat. Ez a tófürdő híres erősen sós, fekete vizéről, amely gyógyhatású.

Ez már önmagában is elegendő ahhoz, hogy az álmos kis falu híre elterjedjen, de a történet itt nem ér véget.

A természet ugyanis az idei fürdőszezonra még egy meglepetéssel készült: a tó vize lila színűre változott. Első pillantásra talán furcsának tűnik, és az ember meg is torpan.

Kémiaórák emlékei között kutatva talán a kálium-permanganátra gondolunk, de gyorsan elvetjük ezt az ötletet. A fürdő munkatársai mosolyogva adnak magyarázatot: „most egy kicsit több a jód és a bróm a vízben”.

Mivel rajtunk kívül mindenki önfeledten lubickol, meggyőző a kép: élvezzük a lila vizet!

z!

Tapintásra olajos, illata – vagyis inkább szaga – kőolajra emlékeztető. Rövid idő után átjárja az ember haját, bőrét, fürdőruháját.

A talpakat fekete színűre festi a tó fenekén található kavicsokra lerakódott ásványi anyag. A feketeség nehezen jön le, de azt mondják, ennek is van gyógyhatása.

Ebben a videóban láthatod a Pacséri Termálfürdő fedett részét:

 

Oszd meg ezt a remek hírt ismerőseiddel!

(Forrás: kaprazatosutazasok.blogspot.hu)

2024-07-27 16:04:16 - Mindenegyben Blog